Sport

2017.04.19. 18:45

A SZoESE nem jutott be a négyes döntőbe

Idegenben is kikapott, így kettős vereséggel tudta le a negyeddöntőt, nem jutott a négyes döntőbe a női egyetemi kosárlabda-bajnokságban a SZoESE.

Tóth Gábor

A SZoESE a negyeddöntő első mérkőzésén 50-64 arányban maradt alul hazai pályán, így nagy bravúr kellett volna a továbbjutáshoz.

USC Szeged-Szombathelyi Egyetemi SE 75-41 (19-6, 19-6, 18-15, 19-15). - Szeged, 100 néző, egyetemi női kosárlabda-mérkőzés, negyeddöntő, vezette: Nyilas, Márkus.

SZoESE: Gusztafik 8/3, Simon C. 2, Jakubovics 5, Uszkai -, FEIGL 13. Csere: Orsós-Bogdán 6/6, Plózer 2, Kovács K. 1, Fekete 4. Edző: Szabó László.

Talán a hosszú utazás miatt kezdett fáradtan, körülményes játékkal a szombathelyi csapat, de a folytatásban sem tudta rendezni a sorait. Rengeteg eladott labdával, gyenge helyzetkihasználással segítette ellenfelét - és a távoli dobások is rendre kimaradtak. Így a szervezett, masszív Szeged az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Fordulás után már jobban játszott a SZoESE, de ez csak arra volt elegendő, hogy a különbség ne növekedjen jelentősen.

Így a SZoESE női csapata számára véget ért az egyetemi kosárlabda-bajnokság, nem jutott be a négyes döntőbe - ahogy a SZoESE férfi csapata sem.

Szabó László: - Sajnálom, hogy nem leszünk ott a Final Fourban, de a két meccs alapján a Szeged megérdemelten jutott tovább. Sok sérülés nehezítette a dolgunkat, kis szerencsével másként is alakulhatott volna a sorsunk. Jövőre megpróbálunk ismét bejutni a legjobb négy közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!