Sport

2016.02.09. 15:50

A Váci is bronzérmes a futsal diákolimpián

Zalaegerszeg - A 2015/2016-os tanévben már a második Vas megyei bronzérem született a teremlabdarúgó diákolimpián. Akárcsak az V-VI. korcsoportban a Herman, a IV-ben a Váci iskola csapata is harmadik lett az országos döntőben.

Horváth Erika

A IV. korcsoportos futsal diákolimpia országos döntőjébe is a budapesti, illetve a megyei győztesek jutottak be - Vas megyéből a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csapata. A húsz együttes négy ötös csoportban kezdte meg a küzdelmeket. A vácisok a B jelű kvintettben nagyon nagy fölénnyel szerezték meg a csoportelsőséget; négy mérkőzésükön 29 gólt szereztek és csupán hármat kaptak. Az ajkai Bródyt 5-1-re verték, a szügyi Madáchot 5-0-ra győzték le. A bonyhádiak ellen 10-1-es, a dorogiakkal szemben pedig 9-1-es sikert jegyeztek.

A Váci bronzcsapata. Hátul (balról): Mikos Tamás felkészítő testnevelő, Nyíri Vince, Bokor Bence, Tóth-Gábor Kristóf, Bognár Adrián. Elöl: Edelényi Bálint, Nagy Kevin, Szalay Szabolcs, Illés Bence, Standi Róbert. Fotó: Váci Mihály Általános Iskola

A csoportelsők és - másodikak játszhattak tovább az 1-8. helyekért. A Váci a negyeddöntőben sem botlott, 4-2-re győzte le az A csoport másodikját, a miskolci Diósgyőri gimnáziumot. Következhetett az elődöntő. A szombathelyieknek a Felcsút csapatával kellett megküzdenie a fináléért, amely addigi öt mérkőzésén egyetlen gólt sem kapott, de 29-et rúgott - a csapatában öt korosztályos válogatott is játszott. Sovány vigasz, hogy a felcsútiak ezen a találkozón kapták egyetlen góljukat a tornán. 3-1-re nyertek, így ők játszhattak az aranyért, amelyet 3-0-s győzelemmel meg is szereztek a Győr ellen. A vácisoknak pedig maradt a bronzmérkőzés a házigazdák csapata, a zalaegerszegi Landorhegyi ellen. Izgalmas csata volt. Az egerszegiek kétszer is vezetéshez jutottak, de sikerült fordítani és 3:2-re nyerni - ezzel pedig a bronzérmet is megszerezni.

- Ügyesek, motiváltak voltak a fiúk, és technikailag is mindent megpróbáltak a siker érdekében. A három érem teljesen megérdemelten került ennek a három csapatnak, a Felcsútnak, a Győrnek és a Vácinak a birtokába - értékelt a vácisok edzője, testnevelője, Mikos Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!