Sport

2013.09.29. 16:45

Menetelnek a megyei I. osztályba sorolt répcelakiak

Répcelak - A megyei I. osztályú Répcelaki SE játékos-edzője, Balassa Péter szerint az elmúlt szezonban nem kiesett, hanem az átszervezés áldozatává vált csapata.

Vas Népe

Noha a 7. helyen zárta az elmúlt NB III-as labdarúgó bajnokságot a Répcelak, az átszervezés miatt éppen az orra előtt húzták meg a vonalat, így a 2013/2014-es idényt már a megyei I. osztályban kezdte meg. A répcelakiak egy szinttel lejjebb remekül teljesítenek, eddig mind a hét bajnokijukat megnyerték.

A répcelaki Csordás László (kék mezben) már hat gólnál jár. Fotó: Szendi Péter

– Az MLSZ többet ártott, mint használt a lépésével, hiszen például a Sárvárral együtt stabil középcsapat voltunk, erre egyik pillanatról a másikra a megyei I-ben találtuk magunkat – mondta Balassa Péter, a Répcelak játékos-edzője. – Nem tudom mit szóltak volna mondjuk a Fradi-drukkerek, ha átszervezés miatt egyik pillanatról az NB II-ben kezdik az idényt. Több edzővel is beszéltem, valamennyien úgy gondolják, a Sárvár és mi is megérdemeltük volna a harmadosztályt. Az átszervezés hatására kilenc labdarúgónk távozott, ebből hét Ausztriába. Ezt a hét játékost ezzel a lépéssel sikerült elüldözni a magyar fociból. A megyei I. osztály ugyanis már nem vonzó. Ráadásul szurkolóink egy része inkább a Csornára, Mosonmagyaróvárra lett volna kíváncsi, ők egyelőre elmaradoznak a lelátóról. Igyekeztünk pótolni a játékosokat, fiatalokat hoztunk fel, régi, továbbá rutinos futballistákat – mint például az exhaladásos, volt ajkai Kovács Zsoltot – szerződtettünk, és az Illés Akadémiáról is kaptunk futballistákat. Egyértelműen az azonnali visszajutás a cél, ahogy telnek az évek, egyre nehezebb lenne felkerülni. Azt tapasztalom, mindenki a Répcelakot akarja megverni, de nincs ezzel semmi gond, igyekszünk egy szintet hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!