Sport

2012.12.18. 16:00

A ZTE gárdáját látja vendégül a Szombathely

Szombathely - Az NB I. A-csoportos kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában a gyengélkedő Szombathely szerdán 18.30-as kezdéssel a szomszédvár, szintén hullámvölgyben lévő ZTE gárdáját fogadja.

Tóth Gábor

A tabella 5. helyén álló vasi alakulat eddig hét győzelmet, öt vereséget számlál. Ám legutóbbi két mérkőzését elbukta: Székesfehérváron (83-69) és Sopronban (86-72) is komoly vereségbe futott bele. A 7. ZTE (57) sem lehet büszke az előző két fordulóban elért eredményeire. Hazai pályán kapott ki a Soprontól (73-75) és az Alba Fehérvártól (86-72) is. A Falco és a ZTE is ugyanazzal a két ellenféllel játszott, hasonlóan kevés sikerrel...

A felek a 2. játéknapon Egerszegen meccseltek, akkor a Szombathely diadalmaskodott (93-98). Az idegenben botladozó Falco hazai pályán eddig még hibátlan, papíron erősebb, elvileg hosszabb kispaddal rendelkezik, ráadásul nagyobb költségvetéssel, merészebb tervekkel vágott neki a szezonnak. A papírforma tehát szombathelyi győzelmet ígér.

A már harmadik éve a Falcót erősítő Simon László  Egerszegen 26 pontot dobot volt csapatának. Jó lenne tőle hasonló teljesítmény (Fotó: Kiss Teodóra)

Nem vitás, ezt a mérkőzést meg kell nyernünk - szögezte le Bencze Tamás, a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely trénere.  
- Erősebb, jobb csapatunk van, de ezt a pályán bizonyítanunk is kell - a kötelező győzelmek pedig a legnehezebbek. Ráadásul rangadót játszunk, hiszen egy Falco-ZTE meccs, bárhol is álljanak a csapatok a tabellán, igazi szomszédvári derbi. Egyik gárda sincsen túl jó formában, ám nekünk most csak magunkkal kell foglalkoznunk. Ha végre javulunk lepattanózásban, illetve csökkentjük az eladott labdák számát, akkor szerintem behúzzuk a meccset. Nagyon kell figyelnünk Simovicsra, Copelandra, Hudsonra és Gáspárra  de olykor-olykor a magyar csereembereik is előrukkolnak jó teljesítménnyel. A lényeg az, hogy saját játékunkat játsszuk, a lehető legkevesebb hibával. Jó lenne már végre egy hátradőlős meccsel, jó játékkal kiszolgálni a közönségünket. Ugyanakkor nagyon jól tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Hiányzónk nincs, teljes kerettel várjuk a presztízsmérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!