Sport

2013.07.22. 13:27

Alapszakaszt nyert a Kőszegi SK

Kőszeg, Szombathely - A Kőszegi SK férfi csapata megnyerte az alapszakaszt az I. osztályú országos tenisz csapatbajnokságban, míg a Savaria TC női gárdája megszerezte első győzelmét.

Tóth Gábor

Az utolsó két játéknapot, a 6. és a 7. fordulót rendezték az OB I-es tenisz csapatbajnokságban az elmúlt hétvégén. A Kőszeg férfi gárdája mindkét meccsét megnyerte, így az élen zárta az alapszakaszt.

Pécsi Elektromos– Kőszegi SK 0-7. – Győztek: Jarc Rok, Sardu Dániel, Enyedi János, Úr Csaba, Lipták János, Rok–Enyedi, Úr– Sardu.

Kőszegi SK–Ábris Budapest 7-0. – Győztek: Jarc Rok, Sardu Dániel, Devecseri Olivér, Úr Csaba, Lipták János, Rok–Enyedi, Úr–Sardu.

Mindkét mérkőzését imponáló magabiztossággal nyerte meg a Kőszeg.

A folytatásban már a felsőházi rájátszás vár az eddig hat győzelmet begyűjtő és egy vereséget elszenvedő vasiakra. Az első négy helyezettet felvonultató play-offnak szombaton és vasárnap a budapesti Nemzeti Teniszcentrum ad otthont. A kőszegiek szombaton a negyedik Építők (Bp.) ellen lépnek pályára. Ha nyernek, akkor vasárnap a döntőben, ha kikapnak, akkor a bronzmeccsen lesznek érdekeltek. Mint azt Koltay Árpád csapatvezető leszögezte, a Kőszeg az aranyéremért utazik a fővárosba. A Szuperligába ugyanis csak az OB I. bajnoka juthat fel.

Enyedi János (Kőszeg) az egész alapszakaszban remekelt, fontos szerepet kap a folytatásban is. Fotó: Kőszegi SK

A fiatal Epcos-Savaria TC is sikerélménnyel zárta az alapszakaszt, ugyanis megszerezte az első győzelmét. A szombathelyi lányok végül hat vereséggel, egy győzelemmel a 7. helyen fejezték be az alapszakaszt. A folytatásban, az alsóházi rájátszásban a bentmaradásért küzdenek majd.

Epcos-Savaria TC–Debreceni EAC 4-3. – Győztek: Szabó Fruzsina, Kenéz Nóra, Kiss Dorottya–Tóth Alexandra, Szabó Fruzsina–Kenéz Katalin.

A teljes kerettel kiálló hazaiak nagy csatában csikarták ki a győzelmet.

Epcos-Savaria TC–Győr RTC 3-4. – Győztek: Babos eliza, Kenéz Katalin, Kiss Dorottya–Kenéz Katalin.

A Savaria tartalékos csapattal lépett pályára, de így sem adta olcsón a bőrét.

A lányok ugyancsak a Nemzeti Teniszcentrumban lépnek pályára, ugyancsak a mostani hétvégén. A bentmaradásért folytatott párharc első mérkőzésén, szombaton az alapszakaszt a hatodik helyen záró Balatonboglárral kezdenek a szombathelyiek. Ha nyernek akkor vasárnap az 5–6., ha viszont kikapnak akkor a 7–8. helyért folytatják. Szombaton teljes kerttel lép pályára a Savaria, így dr. Tóth Ferenc csapatvezető szerint jó esély van a nagyon fontos, megnyugtató győzelemre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!