Sport

2016.03.24. 14:06

Alapszakaszt zárt a SZoESE

Szombathely - Remek hazai győzelemmel zárta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság alapszakaszát a Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Sportiskola-Tatai SE 60-53 (20-14, 10-12, 15-7, 15-20).

- Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földesi Á., Hernicz B.

SZoESE: SZABÓ-HAKLITS 21/21, FEIGL 6, Gusztafik 10, Czinder 4, MOLNÁR 8. Csere: Tóth T. 1, Hajdinák 2, Hansági 2, Boronkai -, Uszkai -, Simon L. 3. Edző: Kozma Tamás.

Tata, legjobb dobók: Sudár 14/3, Kiss 13/9.

Szabó-Haklits Zsuzsanna egy időre felhagy a kosárlabdával. Fotó: Unger Tamás

Mindkét csapatnak fontos volt a mérkőzés, a középházi helyezésért játszott a két közvetlen rivális. Egyértelműen jobban kezdett a házigazda, lendületesebben, pontosabban játszottak a szombathelyi lányok. És a folytatásban is kézben tartotta a találkozót. Magassági fölényük a lepattanózásban, a remek centermunkában érződött. Szabó-Haklits kitűnő dobóformája többször segítette át a hazaiakat az ellenfél zónavédekezése okozta nehézségeken. Így a találkozó nagy részében tartósan 10 pont körüli előnnyel vezettek az egyetemista lányok, bár a rengeteg eladott labdával állandóan megadták az esélyt ellenfelüknek a felzárkózásra. A közepes színvonalú alsóházi rangadón alaposan helyt álltak a szombathelyiek, így bejutottak a középházba. Az anyai örömök elé néző Szabó-Haklits Zsuzsanna ezzel a mérkőzéssel búcsúzott a csapattól.

Kozma Tamás: - Érződött, hogy van tétje a mérkőzésnek, görcsös volt játékunk. Ezzel együtt gratulálok a lányoknak a fontos győzelemhez. Köszönöm Zsuzskának az egész éves példamutató hozzáállását, hiányozni fog a csapatból, na és persze ez remek dobóformája is, amivel például ma győzelemhez segített minket.

A SZoESE-Sportiskola a 7. helyen végzett a 10 csapatot felvonultató nyugati csoport tabelláján. A folytatásban, a középházban meccsel a 9-16. helyért. A nyugati csoportból viszi magával az eredményeket, a keleti-csoport 5-8. helyezett csapataival játszik oda-vissza. A keleti csoportban azonban még nem értek véget a küzdelmek, így most két hetes pihenő vár a SZoESE együttesére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!