Lengyelországban a Körmend

2019.03.11. 20:34

Alpok Adria Kupa: a döntő a tét

Lengyelországban dől el, hogy bekerül-e az Egis Körmend kosárcsapata az Alpok Adria Kupa fináléjába. A piros-feketék kedden este 19 órakor játszanak visszavágót a Gliwicével, húszpontos előny birtokában kezdhetik a találkozót.

Tóth Judit

Csorvási Milán (labdával) itthon 17 pontot szerzett a Gliwice ellen

Fotó: Szendi Péter

Sűrű a program az Egis Körmend kosárcsapata számára, a Zollner-legénység vasárnap, hajnali fél háromkor ért haza Szegedről. A győztes bajnoki mérkőzés után szinte alig maradt idő pihenésre, mert a piros-feketék hétfő reggel ismét buszra szálltak, most Lengyelország volt az úti cél. Gliwicében sorsdöntő meccs vár Ferenczékre, eldől, hogy a Körmend vagy a lengyel együttes lesz ott az Alpok Adria Kupa döntőjében. A vasiak hazai pályán húszpontos előnyre tettek szert (105-85), de ez semmire nem biztosíték, ezt hangsúlyozta Matthias Zollner vezetőedző is.

Csorvási Milán (labdával) itthon 17 pontot szerzett a Gliwice ellen
Fotó: Szendi Péter

– A hazai mérkőzés első félidejében jól játszottunk, de aztán megtapasztaltuk, hogy milyen jó csapat a Gliwice. A lengyel együttes egy pillanatra sem adta fel a találkozót, sőt a nagyszünet után egészen komoly aktivitást mutatott. Vendégeink a második félidőben 53 pontot dobtak, ami nagyon jó teljesítmény. Tudjuk, hogy mit történt a Zalaegerszeggel, a szomszédváriak is komoly előnnyel utaztak ki a lengyel visszavágóra, mégsem ők jutottak az elődöntőbe. Csak az első felvonáson vagyunk túl, nem szabad túl korán elhinnünk, hogy megvan a döntő. Ebben a sorozatban két mérkőzés van párharconként, és csak az első része ment le, ami semmit sem jelent. Múlt héten megtettük az első lépést, de meg kell tennünk a következőt is Lengyelországban, hogy továbbjussunk a nemzetközi sorozatban.

Mozgalmas hét előtt áll tehát az Egis Körmend. Kedden este a több mint 500 kilométerre lévő Gliwicében szerepelnek a körmendiek, aztán szombaton jön a vasi rangadó. A Falco otthonában sem lesz könnyű dolga a piros-feketéknek, főleg egy lengyelországi vendégszereplés után.

A hat ország 16 csapatával rajtoló Alpok Adria Kupa másik elődöntőjében a Körmend korábbi csoporttársa, a szlovák Levicki Patrioti várja hatpontos előnyből (82-76) a horvát Adriaoil Skrljevo elleni – szintén keddi – idegenbeli visszavágót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában