Sport

2009.07.04. 02:29

Alsóházban a női focisták és kosarasok

Belgrád (vas) - A női labdarúgó- és kosárlabda-válogatott nem jutott a nyolc közé a XXV. nyári Universiadén.

Vastag Nándor

A női labdarúgó-válogatott először 3:0-ra kapott ki Franciaországtól, ám Írország ellen már közel járt a győzelemhez. A Viktória játékosa, Tálosi Szabina szabadrúgásból szerzett vezetést a 30. percben, majd klubtársa, Tóth Gabriella növelte az előnyt a 49. percben. A mieink azonban a végére elfáradtak, így az írek fordítottak, és 3:2-re nyertek. Ma Japánnal találkozunk (17.30), de akármi is lesz az eredmény, a 9-16. helyért folytatjuk szereplésünket. A női kosarasok is az alsóházba kerültek, mert a Tajvantól elszenvedett vereség után (64:73) csütörtökön késő es-te kikaptak az oroszoktól (60:82), így Mozambik legyőzése (84:50) csak szépségtapaszt jelentett. A szombathelyi Gadnai Vivien nem szerzett pontot a két meccsen.

Női tornában a szombathelyi, de Postás SE-ben versenyző Gombás Laura jól szerepelt. Összetettben 51,100 ponttal a 15. helyen jutott a mai döntőbe, míg az ugrás vasárnapi fináléjába hetedikként került (13,700).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!