Vereség a végére

2018.03.08. 22:00

Alsóházban a SZoESE női kosárcsapata

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó, 18. fordulójában a ZTE II. vendégeként szenvedett vereséget a SZoESE.

Tóth Gábor

Szabó-Haklits Zsuzsanna teljesítményére nem lehetett panasz Fotó: Unger Tamás

ZTE NKK II.-Szombathelyi Egyetemi SE 79-49 (17-4, 22-17, 25-11, 15-17). – Zala-egerszeg, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Benedek, Lovas

SZoESE: Simon C. 3/3, Jakubovics 4, SZABÓ-HAKLITS 27/15, Molnár 7 , Uszkai -. Csere: Balogh I. 2, Balogh II. -, Pankaczi -, Horváth L. 4, Feigl 2, Horváth B. -, Mezősi -. Edző: Szabó László

Szabó-Haklits Zsuzsanna teljesítményére nem lehetett panasz Fotó: Unger Tamás

A hazaiak kezdtek jobban, a szombathelyiek rendkívül rossz támadójátékkal nyitottak. Védekezésben pedig a lepattanókkal gyűlt meg a bajuk, a zalaiak folyamatosan dobálták a kosarakat második esélyből. A második negyedben valamelyest rendezte sorait a SZoESE, támadásban javult, a védekezése azonban továbbra sem volt elég agresszív. A házigazda a félidőben már 18 ponttal vezetett (20. perc: 39-21). A folytatásban pedig egyre nőtt a különbség a felek között, korán eldőlt a mérkőzés – elfáradtak a szombathelyi lányok. Az utolsó negyednek már nem volt jelentősége.

Szabó László: – A ZTE megérdemelt győzelmet aratott. Nálunk csak a betegséggel küszködő Szabó-Haklits teljesítménye emelkedett ki, a kulcsjátékosok közül többen tudásuk alatt játszottak.

A SZoESE 4 győzelemmel, 10 vereséggel a 8 csapatot felvonultató tabella 7. helyén zárt. A folytatásban az alsóházi rájátszásban lép pályára, a 19-26. helyért meccsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában