Kosárlabda

2019.07.28. 17:23

Két amerikai légiós átigazolását jelentette be a Körmend

Két amerikai légiós szerződtetését jelentette be a hétvégén az Egis Körmend. Kerwin Roach a piros-feketéknél kezdi meg profi karrierjét, Travis Taylort már Sopronból is ismerhetik a szurkolók.

Tóth Judit

Fotó: fiba.basketball

Kerwin Roach októberben lesz 23 éves, egyetemi éveit az University of Texas csapatában töltötte. A 193 centis, 82 kg-os amerikai fiatalembert már első évében beválasztották a Big 12 torna legjobb újonc ötösébe. Az egyes és kettes poszton is bevethető kosaras elfogadta az Egis Körmend ajánlatát, így egyetemi évei után piros-feketében kezdi meg felnőtt pályafutását, szerződése egy évre szól.

Az elmúlt évben Roach volt az egyik legatletikusabb játékos az egyetemén, ahol utolsó szezonjában 15,1 pontot, 4,4 lepattanót és 3,3 gólpasszt átlagolt. Elsősorban a triplák értékesítésénél, valamint a zsákolásoknál számítanak rá, de igazi erőssége a stabil védekezése lehet a vasi együttesben.

Új játékos a körmendieknél a szintén amerikai Travis Taylor is – a tapasztalt, mozgékony center egy plusz egy évre kötelezte el magát a körmendieknek. A 29 éves Taylornak Magyarország és a körmendi vezetőedző sem ismeretlen. A 203 centiméter magas kosaras a Matthias Zollner által irányított Güssing Knights játékosaként kezdte meg profi karrierjét. Abban a két szezonban két osztrák bajnoki címet szerzett, de az Euro Challenge-sorozatban is stabil teljesítményt mutatott. Ezt követően a francia Le Havre együtteséhez igazolt, ahonnan szezon közben tette át székhelyét Sopronba.

2016 nyarán a svájci Fribourg Olym­pic játékosa lett, a következő idényt pedig Bulgáriában, a Rilski Sportist kötelékében töltötte. A legutóbbi szezont Németországban kezdte, öt találkozó erejéig pályára lépett a Basketball Löwen Braunschweig csapatában, majd Törökországban, a Bandirma Banvit Kirmizi együttesénél játszott, ahol 22 meccsen közel 30 játékpercet, valamint 12,5 lepattanót átlagolt. Travis Taylortól a palánk alatt a klasszikus, statikus pozíciós játék helyett dinamikus, atletikus kosárlabdára számítanak a piros-feketék.

A Körmend eddig a fenti két amerikain kívül a Serco TF- Budapest csapatától érkező Filipovic Stefannal és a koszovói válogatott Erjon Kastratival erősített. Filipovic négyes és ötös poszton játszik, Kastrati igazi posztja a kettes, de hármasban is használható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában