Ismét bajnokok lettek

2019.07.14. 20:03

Amerikai futball: a döntőben átgázolt az Eger gárdáján a Crushers

Megvédte bajnoki címét a Szombathely Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapata, miután a szombati, szombathelyi fináléban 32-0-ra győzte le az amúgy komoly erőt képviselő Eger Heroes gárdáját.

Tóth Gábor

Balról Gálos Márk, Trewin Howard, Baranyai Bence, Billy Hatten, Piskor Péter és Tatár István

Fotó: Szombathely Crushers

Két kifejezetten remek formában lévő, veretlen csapat csapott össze a Városligeti pályán. A címvédő Crushers futott talán kiegyensúlyozottabb szezont, egyik ellenfele sem úszta meg 40 kapott pont alatt, a csapat védelme pedig az egyik legjobb volt a ligában – ennek megfelelően Rozmann Gábor lett a szezon legjobb védője.

Balról: Gálos Márk, Trewin Howard, Baranyai Bence, Billy Hatten, Piskor Péter és Tatár István
Fotó: Szombathely Crushers

A finálét roppant motiváltan, elsöprő lendülettel kezdte a szombathelyi alakulat, Trevin Howard révén rögtön az első támadásból touchdownt (TD) ért el. És a folytatásban sem lassított a Crushers, sorra futotta a TD-ket – Bökfi Kornél, Rózsás Jole és Gálos Márton is szerzett hatpontost. Baranyi Bence is nagy formában játszott, remekül irányította a csapatot, forintos passzokat adott. A Billy Hatten irányította védelem pedig ismét hiba nélkül, keményen tette a dolgát, nulla ponton tartotta az Egert. Érdekesség, hogy éppen a Crushers amerikai légiósát választották a döntő legértékesebb játékosának. Az Eger is kőkeményen játszott, szombathelyi oldalon Gerencsér Milán boka-, Piskor Péter borda-, Perl Bence kulcscsontsérülést szenvedett. Ugyanakkor a vasi alakulat egyetlen pillanatra nem engedte ki a kezéből az irányítást, így magabiztos, ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a jó 500, remek hangulatot varázsoló szurkoló nagy örömére – és megvédte bajnoki címét.

 

– Remek szezon van mögöttünk, meccsről meccsre fejlődtünk, és akkor hoztuk a legjobb formánkat, amikor a legjobban kellett, a döntőben – értékelt Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapatának játékosa, elnökhelyettese. – Rögtön a finálé elején, amint az első TD-t bevittük, már érezhető volt, hogy csak mi nyerhetünk. Így is történt, és a vártnál talán könnyebben győztük le az amúgy jó kerettel rendelkező, kemény Egert. Tíz éve játszom a Crushers mezében, az első négy évben meccset sem nyertünk. Az ismeretlenségből küzdöttük fel magunkat a magyar élmezőnybe – a finálé volt zsinór­ban a 17. győztes meccsünk. Tavaly és idén is veretlenül nyertünk bajnokságot. Óriási utat tettünk meg, büszke vagyok a játékostársaimra! Remek közösség a miénk – nemcsak a pályán, a civil életben is összetartunk.

A bajnokcsapat névsora: Baranyai Bence, Bökfi Kornél, Eberhardt Dániel, Gálos Márk, Gálos Márton, Gerencsér Milán, Gergye Zoltán, Geröly Attila, Hasznos Sebastián, Horváth Balázs Gábor, Horváth János, Lóránth Máté, Májer László, Mészáros Péter, Molnár Dávid, Pantali Dániel, Piskor Péter, Radics Rajmund, Rozmann Ferenc, Rozmann Gábor, Rózsás Joel, Simon Bálint, Sipos Bálint, Szabados Ádám, Szabó Áron, Tasnádi Patrik Alex, Tatár István, Tatár Sándor, Tóth András, Perl Bence, Szűcs Fábián, Tolnai Ádám István, Trevin Kain Howard, Billy R. Hatten, Dezse Mihály, Dévai Dániel, Halász Dominik Ferenc, Horváth Gábor Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában