Sport

2009.09.08. 02:28

Annus Adrián lett Fazekas Róbert edzője

Szombathely - Hétfőn jelentették be, hogy Vida József helyett versenyzőtársa, Annus Adrián lesz a diszkoszvető Fazekas Róbert edzője.

Horváth Erika

Tavaly trombózison esett át az Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes kalapácsvető, Annus Adrián. Azóta nem edzett, de lábadozása alatt segédkezett a szintén Európa-bajnok, vb-ezüstérmes klub- és diszkoszvető társa, Fazekas Róbert edzéseinél. Mint ismert, mindkettejük edzője Vida József volt, akivel 2000, a Dobó SE-ből való távozásuk óta dolgoztak együtt. Vele, a Haladás VSE-ben érték el legnagyobb sikereiket (mindketten országos csúcstartók is), de a legnagyobb fiaskót, az athéni olimpiai aranyérmek elvesztését is. Az eltiltás letöltése óta csak Fazekasnak sikerült visszatérnie a nemzetközi porondra, tavaly, a pekingi olimpián nyolcadik lett. A diszkoszvető idén júliusban gerincműtéten esett át, jelenleg erőnléti edzőjével rehabilitációs munkát végez, októberben lesz legközelebb felülvizsgálata. A kényszerszünet alatt döntötte el, hogy megválik eddigi dobóedzőjétől, Vida Józseftől - kalapácsvető társát, Annus Adriánt választotta helyette.

- Sokat köszönhetek Józsinak, kilenc évet dolgoztunk együtt, vele értem el a legjobb eredményeimet. Most azonban úgy érzem, a továbblé- pés érdekében váltanom kell, mert a munkakapcsolatunk elfáradt. Szeretnék minél jobb eredményt elérni az elkövetkezendő pár évben, és úgy hiszem, Adriánnal ez sikerülhet - adott magyarázatot az edzőváltásra a 34 éves Fazekas.

- Ez nem házasság, ez sport. Ha elfáradt a kapcsolat, azonnal lépni kell - reagált a történtekre Vida József, akivel pénteken közölte döntését Fazekas. - Ez van, harag nincs, sok sikert kívántam a folytatáshoz. Jelenleg a szabadságomat töltöm, és még nem tudom, mit hoz a jövő - mondta a szakember, aki éppen tíz esztendeje edzősködik a Haladásnál, és ez idő alatt még öt versenyzője szerepelt világversenyen.

- Az orvosi vizsgálatok után nyárra kiderült, hogy nem folytathatom az élsportot - mondta Annus, aki jelenleg Ausztriában él, és a vendéglátásban van érdekeltsége, de rendszeresen hazajár Szombathelyre. - Jó egy hetet gondolkodtam Robi megkeresése után, hisz Józsi edzőm volt nekem is. Érzelmileg kellett tisztázni ezt a helyzetet. Ha nem Robiról lenne szó, nem is vállaltam volna. De úgy gondolom, tudok neki segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!