Sport

2006.07.17. 11:52

Annus Adrián visszaadta az olimpiai aranyérmét (2004.10.25)

<p align="justify"><strong>Budapest (mti, VN) - Annus Adrián, az athéni győzelmétől a doppingszabályzat megsértése miatt megfosztott kalapácsvető - hosszas huzavona után - vasárnap egy budapesti szállodában átadta aranyérmét Schmitt Pálnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének.</strong><br /></p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Annus Adrián, akit utólagos mintavétel megtagadása miatt zártak ki a játékokról, csütörtökön jelezte, hajlandó visszaadni az aranyérmét, de csak személyesen Schmitt Pálnak, és csak abban az esetben, ha ügye miatt hátrány érheti a többi magyar sportolót. A MOB-elnök (a Klub Rádió-beli nyilatkozatában) vasárnap 10 és 13 óra közt a Hotel Héliában adott randevút Annusnak. A kalapácsvető feleségével együtt érkezett a szállóhoz - ahol fotósok és újságírók hada várta. 

Azonban Schmitt Pál előbb a MOB igazgatójával, Molnár Zoltánnal üzent, majd maga is próbálta rávenni Annust - az atléta sajtótitkárán, Pál T. Gáboron keresztül -, hogy menjen át a MOB-székházba, ahol a sajtó kizárásával találkozhatnak. "Ide volt megbeszélve a találkozó, én 12 óráig itt várok", mondta ekkor Annus. Nem sokkal 12 óra előtt megérkezett Molnár Zoltán, s jelezte, már Schmitt Pál is a szállóban tartózkodik. A felek az igazgatói irodába vonultak, ahonnan a kalapácsvető csaknem egyórás megbeszélést követően távozott.

- Átadtam az érmet Schmitt Pálnak, elmondtam érveimet, indokaimat az igazam mellett, és hogy miért fordulok a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz. Ezek a tények már ismertek, minden dokumentum az ügyvdemnél van - nyilatkozta Annus, aki az ügy kirobbanása óta először találkozott a MOB-elnökkel. 

Pál T. Gábor hozzátette, hogy Schmitt határozott kérésére kerülték a sajtónyilvánosságot. Nem sokkal később a MOB-elnök ennek ellentmondóan nyilatkozott.
- Annus kérésére került sor négyszemközt a megbeszélésre. Elmondtam neki, jól döntött, hogy visszaadta az érmet, és hogy én mellette álltam. Hétfőn elviszem az aranyérmet Lausanne-ba - mondta Schmitt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!