Sport

2016.06.17. 13:02

Aranyérem a fekpadról

Rovaniemi, Körmend - Aranyéremmel tért haza a finnországi GPC (Global Powerlifting Commitee) fekvenyomó és erőemelő Európa-bajnokságról a veterán körmendi sportember, Vass László.

Tóth Gábor

A hatnapos finnországi Eb-n négy erős ember képviselte a magyar színeket. Ott volt a mezőnyben Vass László, aki fekvenyomásban, masters III. (50-55 év) korcsoportban, a -140 kilós súlycsoportban tette próbára a tudását, erejét - ebben a kategóriában nyolcan harcoltak a dobogós helyekért. A körmendi erős ember 180, 190, majd 195 kilót nyomott fekve, ezzel a teljesítményével pedig kiérdemelte az aranyérmet.

- Jó formában utaztam az Eb-re, hiszen néhány héttel korábban 192 kilót nyomtam az ob-n, igaz, felemeltem a lábamat, ezért a gyakorlatot érvénytelennek nyilvánították. De az önbizalmamnak jó tett - árulta el Vass László. - Magabiztosan nyertem az Eb-n, hiszen a mögöttem végző lett rivális 12 kilóval nyomott kevesebbet. Nagyobb küzdelemre számítottam, ám az oroszok valamiért kihagyták a kontinenstornát, így sok remek versenyző, komoly riválisom nem volt ott Finnországban. De ez nem csökkenti az örömömet. Nagyon boldog vagyok, hiszen most nyertem először aranyérmet ilyen szintű nemzetközi erőpróbán - korábbról már volt egy Eb- és egy vb-ezüstöm, de aranyam még soha. Most fújok egyet, sok munka van mögöttem, és kisebb műtét is vár rám. De úgy két-három hét pihenés után ismét munkába állok, októberben lesz egy világbajnokság Németországban, azon már szeretnék ott lenni - zárta szavait Vass László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!