Sport

2015.01.11. 19:50

Asztalitenisz: A Caen jutott az ETTU Kupa negyeddöntőjébe

Celldömölk - Csaknem három órás mérkőzésen 3-0-ra alulmaradt a Celldömölki VSe-Swietelsky-Wewalka asztalitenisz-csapata az ETTU Kupa 4. fordulójában francia ellenfelével szemben.

Horváth Erika

Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka–Caen TTC 0-3.

Celldömölk, férfi asztalitenisz ETTU Kupa, 4. forduló, vezette: dr. Záhonyi, Nagy J.

A második számú európai kupasorozatban ismét hazai környezetben állhatott asztalhoz a CVSE csapata – a francia Caen csapatát fogadta, amely 1998-ban volt a csúcson, amikor is megnyerte a BEK-et. Azóta kétszer jutott be az ETTU Kupa negyeddöntőjébe. A mérkőzés előtt gyászszünetet tartottak a párizsi terrorcselekmények áldozataira emlékezve.

Kosiba Dánielnek (piros mezben) nagy sansza volt a győzelemre a franciák 21 éves játékosa, Romain Lorentz ellen, de elszalasztotta. Fotó: Szendi Péter

Kosiba Dániel–Romain Lorentz 2:3 (-10, 8, 4, -10, -7). Kosiba 91. az aktuális világranglistán, a 21 esztendős Lorentz a 110. A magyar játékos 3-0-ra elhúzott, utána viszont nyomába eredt a francia, és fordított. Kosiba egy kicsit túlidegeskedte a játékot, a szett végjátékában még szervát is rontott – amit ellenfele kihasznált. Nagy kár volt ezért a játszmáért (10-12). A következőben, bár Lorentz nem állt hadilábon a szerencsével, Kosibának sikerült egyenlítenie (11-8).

A harmadik játékrészben a celli játékos iskolázott (11-4). Egy szettre volt a győzelemtől, de az egyre élesedő küzdelemben 10-10 után a francia játékos örülhetett (10-12). Jött a döntő, ötödik játszma, amely rosszul kezdődött Kosiba számára. Úgy tűnt, jót tett az 1-4 utáni időkérés; 5-6-ra felzárkózott, de utána nem hitte el, hogy tudna fordítani (7-11).

Fazekas Péter–Jakub Kleprlik 2:3 (-8, -9, 6, 11, -9). A volt cseh válogatott Kleprik nem ismeretlen a CVSE számára, hiszen az El Nino csapatával játszott már itt Szuperliga-meccset. A két rutinos asztaliteniszező csatájában a Caen légiósa tűnt önbizalommal teltebbnek. Aktívabb volt, jobban pörgött, mint Fazekas, így övé lett az első két játszma (8-11, 9-11). A harmadikban gyorsabb, támadóbb szellemű játékra váltott Fazekas, és ez meg is hozta az eredményt 11-6-ra nyerte ezt az etapot, a következőt pedig 0-8-ról 11-9-re. Itt is ötödik játszmában dőlt el a győzelem – a nagyon szoros végjáték után Kleprlik örülhetett (9-11).

Ecseki Nándor–Zoltan Fejer-Konnerth 2:3 (-10, 6, -16, 8, -7). A vendégek legnevesebb, erdélyi származású, német állapolgárságú játékosa most 36 éves; 2002-ben párosban Európa-bajnok is volt, illetve német válogatottként csapatban vb-ezüstöt és bronzot is nyert. A 18 éves Ecseki viszont saját korosztályában ifi Európa-bajnoki címet és ezüstöt tudhat magáénak. Nándi nagy meccset vívott a rutinos játékossal. Az első szettben 12 pont kellett ellenfelének a győzelemhez (10-12), a másodikban dinamikus játékkal a magyar fiú kerekedett felül (11-6). Hihetetlen izgalmakat tartogatott a harmadik játszma: 16-16-ig fej fej mellett haladtak – végül Fejer-Konnerth jutott két ponttal előrébb (16-18). A negyedik játékrészben egyenlíteni tudott Ecseki (11-8), ám az ötödikben ezen a meccsen is francia siker született (7-11).

A 0-3-as végeredmény nem tükrözi a nagy küzdelmet – a mérkőzés néhány perc híján három órás volt. De végeredményben a Caen megérdemelten jutott az ETTU Kupa legjobb nyolc csapata közé, ahol a szintén francia Angers csapatával küzd meg a négy közé kerülésért.

Klampár Tibor: – Egy kicsivel a franciák voltak esélyesebbek, de azért az 1-3 vagy 2-3 elérhető lett volna. Mindhárom játékosunknak volt sansza meccset nyerni, de nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!