Sport

2016.09.08. 17:20

Ausztriai esti futás

Stinatz - A burgenlandi településen 21. alkalommal megrendezett esti utcai futóversenyen 40 Vas megyei sportember is rajthoz állt.

Horváth Erika

A hagyományos stinatzi futáson 550-en álltak rajthoz a különböző korcsoportokban és távokon, köztük 40 vasi versenyző is. A hosszabb távokon indulók már sötétben, fáklyákkal megvilágított úton értek célba.

A 4,2 km-es táv eredményhirdetése: a dobogó harmadik fokán Woki Edina    Fotó: Woki Zoltán

A legjobb vasi felnőtt eredmény a szentgotthárdi Woki Edina nevéhez fűződik, aki a 4,2 km-es táv 47 női indulója között korcsoportjában és az abszolút versenyben is harmadik helyezést szerzett. Jó esélye volt a dobogóra a Synergy Fitness Szentgotthárd hosszútávfutójának, Koszár Zsoltnak is a 21,1 km-es félmaratoni távon; bár két ukrán és két kenyai futó személyében kemény riválisokat kapott, féltávnál a második helyen haladt a 133 fős mezőnyben. De ezután az egyik frissítő állomásnál egy amatőr futó váratlanul elé lépett, Zsolt pedig nagyot esett, fel kellett adnia a versenyt, a mentők részesítették elsősegélyben.

Jobb vasi eredmények. Gyerekfutam, 1 km. 6-7 évesek, fiú: 2. Kovács Olivér-Zalán (Körmend). 8-9 év, lány: 2. Kovács Luca-Boglárka (Körmend). 2 km, 10-11 év lány: 1. Iker Natália, 3. Juhász-Tóthy Eszter (mindkettő SzoESE). Lány: 2. Kelemen Barnabás (SzoESE). 12-13 év, fiú: 2. Tamáskó Richárd (Őriszentpéter). 4,2 km, ifjúsági, fiú: 2. Vásárhelyi Szabolcs (Körmend). Felnőtt, női: 3. Woki Edina (Szentgotthárd). Szenior, férfi: 4. Kovács Balázs (Szentgotthárd). 8,4 km. Felnőtt, női: 4. Szalai Andrea (Szombathely). Szenior, női: 3.Vásárhelyi Éva (Körmend). 21,1 km. 35-39 év, női: 4. Joó Barbara. 45-49 év: 2. Gyöngyössy Róbert (mindkettő Szombathely).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!