Sport

2009.10.28. 07:20

Autósport: Kiss Norbert bajnoki címet szerzett

A Duna Autó autós gyorsasági országos bajnokságban a szombathelyi Kiss Norbert megnyerte a Suzuki Swift-kupa és a Formula Renault kategória küzdelmeit.

Vastag Nándor

- Mivel most több erősebb autó is rajthoz állt, ráadásul szárazon versenyeztünk, csak a Renault-k között volt győzelmi esélyem - fogalmazott Kiss Norbert. - De összességében elégedett lehetek a Formula kategóriában elért eredményekkel, sőt nagyon büszke vagyok, hogy a kiskunlacházi egyéni indításos versenyen és a Pannónia-ringen esőben lebonyolított futamon legyőztük az erősebb autókat. Kár, hogy idén nem volt hegyiverseny, vagy több lassú pálya, mert akkor még nyerhettünk volna párszor. A Suzukiban elért sikernek is nagyon örülök. Szombaton bebiztosítottam a bajnoki címet, majd vasárnap próbáltam segíteni csapattársamnak, Csuti Lászlónak egy jó helyezés elérésében. Sajnos technikai gondok miatt már a futam elején visszaesett, így viszont a szezon legjobb versenyén nagyokat csatáztam Assenbrenner Tiborral. Úgy gondolom, az idei volt a legjobb szezonom - folytatta a szombathelyi pilóta.

- Nemcsak az eredmények, hanem a csapat miatt is nagyon jól éreztem magam a Procarnál. Még nem tudom, mit hoz a jövő, de jó lenne előre lépni. Szeretnék külföldön versenyezni, de ehhez nagyon sok pénzre lenne szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!