Sport

2014.01.24. 15:35

Az asztaliteniszért

A Magyar Asztalitenisz Szövetség (MOATSZ) csütörtöki, sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvényén a sportág két nagyszabású Vas megyei rendezésű versenyéről is szó esett.

Horváth Erika

A Sportok Házában diplomaosztót és sajtótájékoztatót is tartott a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége. Modellértékű az az edzőképző program, amelynek első eredményét ez alkalommal hirdették ki: 40 sportági edző szerzett Pécsen középfokú minősítésű bizonyítványt.

A sajtótájékoztatón Nátrán Roland, a MASZ elnöke beszámolt arról, hogy január 22-én aláírták a kormány képviselőivel azt a megállapodást, amely szerint 2020-ig 2,7 milliárd forint támogatásban részesül az asztalitenisz sportág. Így a jelenlegi 70 milliós adósság is kifizethető és nagymértékű támogatásban részesülhet az élsport és a tömegsport is.

Az elnökség döntött arról, hogy Klampár Tibor mellett a másik – a négyszeres – világbajnok, Jónyer István is a sportág népszerűsítéséért tevékenykedik a jövőben.

Fehér László, a MOATSZ alelnöke – Celldömölk polgármestere – az idei év két nagyszabású, hazai asztalitenisz-rendezvényére hívta fel a figyelmet – mindkettőnek Vas megye lehet a házigazdája. Jövő szerdától négy napon át (január 29. és február 1. között) az Arena Savariában rendezik meg nemzetközi szövetség World Tour-sorozatába tartozó Hungarian Opent, amelyen 36 ország 288 versenyzője áll asztalhoz felnőtt és U21-es korosztályban, férfi és női kategóriában. Március 1–2-án pedig Celldömölk rendezheti meg a férfi és női egyéni és páros országos bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!