Sport

2017.02.21. 18:20

Az élről folytatja a HVSE/SI - Mindkét NB II-es csapatunk győzelemmel zárta az alapszakaszt

Szombathely - Mindkét szombathelyi csapat győzelemmel zárta az NB II-es női röplabdabajnokság nyugati csoportjának második körét. A Haladás/Sportiskola az első, a SZoESE az ötödik helyről várhatja a két hét múlva kezdődő rájátszást.

Horváth Erika

Szombathelyi Egyetemi SE-Kalocsa SC 3:2 (13, -22, 18, -18, 6). - Szombathely, 50 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Kiss Z., Adler.

SZoESE: Horváth M., GULKAI, VARGA N., Kiss L., Simon F., HALMOSI. Csere: Németh E., Csóka. Edző: Bodzer Attila.

Gulkai Zsófia remekül irányította a SZoESE együttesét Fotó: Unger Tamás

A vendégek egy nagyobb arányú győzelemmel helyet cserélhettek volna a tabellán a SZoESE-vel, de a hazaiaknak eszükben sem volt önként feladni a pozíciójukat. Sőt. Magabiztos játékkal söpörték be az első szettet (25-13). Ezután viszont alábbhagyott a lendületük, a második játszmában meggyűlt a bajuk a nyitásfogadásokkal is, és a végjátékban alulmaradtak (22-25). A harmadik játékrészben jól támadtak a szombathelyiek, Gulkai Zsófia remekül irányította a csapatot, az ütők közül Varga Nikoletta emelkedett ki (25-18). Aztán megint megakadt a SZoESE szekere, rossz nyitásokkal nehezítették saját dolgukat a hazaiak (18-25). A rövidített, döntő játszmát azonban már végig ők irányították, Halmosi Noémi jó sáncai és nyitásai jóvoltából nem maradt esélyük a kalocsaiaknak (15-6). Junior: 3:2.

Haladás VSE/Sportiskola-Közgáz SC és DSK 3:0 (15, 15, 12). - Szombathely, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Adler, Kiss Z.

Haladás: Horváth D., Bokor, Mikos, Merklinné, Pető, Mohl-Benesóczky. Csere: Zoltán (liberó), Farkas (liberó), Marton, Fazekas, Varga R., Majczán, Dancsecs, Dabronaki. Vezetőedző: dr. Mucsi Péter.

Bemutatkozott a hazai közönségnek a Haladás/Sportiskola új igazolása, Pető Tamara (jobbról) Fotó: Horváth Krisztina

A nyugati csoport utolsó előtti helyezettjének semmi esélye nem volt az éllovas ellen, amely időközben erősített is. Az első szettben egy ideig még nagyjából tudták tartani a lépést a fővárosiak (25-17), de a folytatásban még úgy is nagyon nagy fölényben voltak a szombathelyiek, hogy minden egyes játékosuk lehetőséghez jutott (25-15, 25-12). Junior: 3:0.

A mérkőzés érdekességét sokkal inkább az adta, hogy hazai közönség előtt itt mutatkozott be először az NB I-es múlttal rendelkező, de csupán 22 esztendős új szerzemény, a szélsőütő Pető Tamara. Aki gyakorlatilag úgy hullott a Haladás ölébe.

- Jászberényben laktam, de Kecskeméten töltöttem az előző fél évemet. Szerelmi okokból váltottam. A párom, Kaposi Tamás sümegi, ott röplabdázik, edzősködik. Nagy volt a távolság; egyértelmű volt, hogy én mozdulok, hiszen neki kiépített karrierje van - én jöttem hozzá. Egy véletlen alkalom során találkoztunk a vezetőedzővel, Mucsi Péterrel, akkor merült fel, hogy játsszak itt. És mivel ez nagyon jó lehetőség, hogy folytathassam a szezonomat, nem volt kérdés, hogy igent mondok - vázolta fel idekerülése történetét Tamara. Aztán röplabdásmúltjába és a jövőképébe is bepillantást engedett. - Nyíregyházán nevelkedtem a Moravszki házaspár keze alatt, lassan 15 éve röplabdázom. Serdülő és ifjúsági válogatott is voltam, játszottam az NB I-es csapatban is, később megfordultam Miskolcon, illetve Debrecenben, majd Jászberényben. Aztán jött Kecskemét, és most idejöttem nyugatra. A csapatnak sikerült megnyernie az alapszakaszt - ennek a végébe kapcsolódtam be. Nem titok, hogy az NB I. a cél. Nagyon szereték itt maradni és a felsőbb osztályban is erősíteni a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!