Kézilabda

2019.09.15. 20:36

Az első SZKKA-győzelem

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 3. fordulójában megszerezte első győzelmét a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia – az ugyancsak frissen élvonalba jutott Szent István SE vendégeként csikarta ki a fontos diadalt.

Tóth Gábor

Dijana Jovetic nyolc góllal járult hoz zá a diadalhoz

Fotó: Szendi Péter

Szent István SE–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 24-28 (13-14). – Monor, 410 néző, NB I-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hargitai, Markó.

Szent István: Gercsó – Horváth G. 3, MONORI 6, Tobak, Aron 3, Scheffer 4, Balog B. Csere: Mátéfi (kapus), Varjú 1, Szerző 5/1, Pánczél, Lyngby 2, Albert. Edző: Vojkovics Gyula.

SZKKA: Tomasevic – Jovetic 8/1, Virág 2, Horilska 3, Bandelier 2, Mitrovic 7, Csire 2. Csere: Sipeki, Gadányi (kapusok), Pődör R. 1, Szendrei, Mayer M. 1, Mayer Sz. 1, Varga N., Horváth P. 1. Edző: Marosán György.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/1, ill. 3/1.

Nagy lendülettel esett egymásnak a két nyeretlen csapat – mindkét fél az első diadaláért hajtott. Felváltva potyogtak a gólok, felváltva vezettek a csapatok. Kemény, harcias, olykor talán durva mérkőzést láthattak a szurkolók. A percek múlásával átvette az irányítást az SZKKA (22. perc: 9-12). De a félidő hajrájában felzárkózott a házigazda.

A második játékrész is váltott gólokkal kezdődött, majd ismét meglépett a vasi alakulat (34. perc: 14-17). Ekkor egy hazai lövésnél a szombathelyiek kapusa, Sipeki rosszul ért a labdához, megsérült, nem tudta folytatni a játékot. Ez azonban nem zavarta meg társait, kezükben tartották az irányítást. Ám elég volt néhány kihagyott helyzet, elrontott védekezés, hogy a lelkes budapesti csapat egyenlítsen (42. perc: 21-21).

Dijana Jovetic nyolc góllal járult hozzá a diadalhoz
Fotó: Szendi Péter

Feszült időszak következett, a szombathelyiek nyugodtak meg előbb. Az 50. perctől elkezdett ismét elhúzni a szombathelyi alakulat: a rutinos játékosok, elsősorban Jovetic, Mitrovic és Horilska nem hibáztak a döntő pillanatokban – és talán erővel is jobban bírta a hajrát az SZKKA. Négy perccel a lefújás előtt eldőlt a mérkőzés: Jovetic értékesítette a megítélt büntetőt, ezzel 23-27-re módosította az eredményt. Innen pedig már nem volt visszaút a hazaiak számára.

Marosán György: – Nagy küzdelemben szereztük meg a fontos két pontot. Nem tetszett a játékunk, de ez az első győzelemnél nem is elvárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában