Beharangozó

2019.05.23. 21:00

Az ezüst a tét a megyeiben – Lukácsháza–Vép, Sé–Szeleste, Nádasd–Körmend, Hermán–Tanakajd

A hétvégén folytatódik a megyei I. és a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságok tavaszi szezonja.

Tóth Gábor

Kopácsi Sándor (12) és a Gyöngyöshermán-Szentkirály a nagy rivális Tanakajdot fogadja szombaton – nagy csatára van kilátás

Fotó: Szendi Péter

Megyei I.

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság az utolsó előtti, 29. fordulóval folytatódik. A már bajnok CVSE a kiesés ellen küzdő Jánosháza pályáján nehezítheti meg vendéglátója sorsát. Az elmúlt fordulókban a bent maradásért nagyokat lépő Kőszeg a Csepreg vendégeként meccsel. A Körmend és a Király továbbra is ádáz versenyfutásban van az ezüstéremért: előbbi Rábapatyon rúg labdába, utóbbi az Egyházasrádócot fogadja. Az előző hat bajnokiján mindössze egy pontot begyűjtő Vasvár a sereghajtó, már kiesett, összeroppant csapatnak tűnő Ikervárt látja vendégül – esélyesként fut ki a pályára, visszatalálhat a helyes útra. Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a Lukácsháza–Vép párosítás, ugyanis két közvetlen rivális csatázik, a Lukácsháza előnye csupán egyetlen pont. A nehéz helyzetben lévő Vasszécseny a dobogóra még esélyes Szentgotthárdot fogadja – éles, komoly téttel bíró meccset láthatnak majd a drukkerek.

A 29. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Schott Lukácsháza SE–Vép VSE (Tóth R.), Jánosháza VSE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő (Horváth P.), Király SZE–Egyházasrádóci SE (Marácz Z.). Vasárnap, 17.30: Rum KSC–Répcelaki SE (Harcsár R.), Petőfi SE Vasszécseny–Kiswire-Szentgotthárd VSE (Szabó III. Z.), Csepregi SE–Kőszegi FC (Bedi T.), Vasvár VSE–ŐTE Ikervár FC (Héra Cs.), Rábapatyi KSK–Körmendi FC (Mórocz Gy.).

Megyei II.

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportjában a 28. játéknap következik. Az előző fordulóban a Pecöl–Ölbő derbi 3-1-es hazai vezetésnél a 73. percben félbeszakadt. Szabó Botond játékvezető öt (!) ölbői játékost állított ki, így a vendégek létszámban elfogytak. Az Ölbő ezúttal a már bajnok Büköt fogadja – erősen kérdéses, hogy milyen kerettel, mekkora létszámmal… A Gérce Zanaton folytathatja menetelését az ezüstérem felé. A lendületben lévő Sé a rossz passzba került Szelestét fogadja, ha nyer, akkor fellép a dobogóra.

Északi csoport, a 28. forduló menetrendje, vasárnap, 17.30: Honvéd Sé–Szeleste-­Pósfa (Sály K.), Zanat–Gérce-­Vásárosmiske (H orváth Á.), Gencsapáti–Uraiújfalu (Szabó B.), Mersevát–Bozsok (Kedves B.), Sitke–Elektromol Spari (Giczi Z.), Pecöl–Kemenesalja (Polgár T.), Ölbő–Bük (Szabó I. Z.). Szabadnapos: Söpte.

Kopácsi Sándor (12) és a Gyöngyöshermán-Szentkirály a nagy rivális Tanakajdot fogadja szombaton – nagy csatára van kilátás
Fotó: Szendi Péter

A déli csoport csapatai már a 32. fordulónál járnak. Két komoly rangadót is felvonultat a játéknap. Szombaton a negyedik Gyöngyöshermán fogadja az ötödik Tanakajdot – a Gyöngyöshermán előnye csupán egy pont. Mindkét csapat a dobogóra pályázik, ráadásul két szomszédvári riválisról van szó. Vasárnap a harmadik Nádasd látja vendégül az előző hétvégén a Szarvaskendet biztosan legyőző, így a tabella élére ugró Körmend VSE gárdáját. A Szarvaskend a Nárai ellen javíthatja ki a múlt heti botlást. A Felsőcsatár alsóházi derbin fogadja a Jákot. Két stabil középcsapat, két közvetlen rivális csatázik az Őriszentpéter–Balogunyom párosításnál.

Déli csoport, a 32. for­duló menetrendje, szombat, 17.30: Bajánsenye–Viszák (Bazsó F.), Gyöngyöshermán-Szentkirály–Tanakajd (Giczi Z.). Vasárnap, 17.30: Szarvaskend–Nárai (Szabó P.), Club Walnut Nádasd–Tutitextil-Körmend VSE (Monostori I.), Felsőcsatár–Ják (Mészáros J.), ­Szentpéterfa–Rábatótfalu (Sebesi P.), Tápláni KSK–Csákánydoroszló (Németh B.), Őriszentpéter–Balogunyom (Papp Á.). Szabadnapos: Körmendi Téglagyár.

Megyei III.

Szombathely

28. forduló

Vasárnap, 14.30: Nemeskolta–Oszkó-Győrvár (Talabér N.), Gyöngyösfalu–Perenye (Samu Cs.), Gersekarát–Bucsu (Farkas G.). 17.30: Telekes–Sorkifalud (Farkas G.), Újperint–Acsád-Meszlen (Kiss F.), Vassurány–Cák (Kiss Cs.), Torony–Rábahídvég (Domján A.).

Körmend

28. forduló

Vasárnap, 14.30: Szalafő–Csörötnek (Borhi T:), Tutitextil-Körmend VSE–Pankasz (Pintér B.), Vasalja–Szakonyfalu (Finta Zs.), Rönök–Ivánc (Kártyás K.). 17.30: Rábagyarmat–Alsószölnök (Horváth P.), Őrimagyarósd–Nagyrákos (Preininger Zs.), Magyarszecsőd–Máriaújfalu (Bíró O.), Gasztony–Magyarlak. (Horváth Z.)

Sárvár

32. forduló

Szombat, 17.30: Boba–Hegyhát-Sótony (Farkas G.), Keléd–Nemeskocs (Molnár T.), Kenyeri–Nagysimonyi (Gróf M.). Vasárnap, 13.00: Szergény–Répcevölgye-Bő (Kondor T.). 14.00: Alsóújlak–Csénye (Horváth P.). 14.30: Simaság–Ostffyasszonyfa (Fodor M.), Mesteri–Izsákfa (Busi L.), Rábasömjén–Jákfa (Király Zs.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában