Sport

2006.07.17. 10:37

Az MVSZ az igazságot keresi (2004.09.03)

<p align="justify"><strong>Szombathely (fp) - Tegnap a megyeszékhelyen járt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) első embere, aki Magyarország jó hírnevének tisztázása érdekében a teljes igazság kimondására, feltárására szólította fel a Fazekas- és, Annus-ügy érintettjeit, érdekeltjeit.</strong> <br /></p>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az MVSZ elnöke tegnap találkozott a vasi megyeszékhely önkormányzati testületének frakcióival, majd ellátogatott a Rohonci úti stadionhoz is, ahol négyszemközti eszmecserét folytatott az olimpai aranyérmeiktől megfosztott vasi sportolókkal, Annus Adriánnal és Fazekas Róberttel, valamint edzőjükkel, Vida Józseffel és Csigó Szabolccsal, a HVSE ügyvezető elnökével. Patrubány Miklós örvendetesnek tartja, hogy Szombathely városvezetése pártfüggetlenül, egységesen kiáll sportolói mellett. 

- Ameddig ajzószert nem mutatnak ki náluk, addig feltétlenül megilleti őket az ártatlanság vélelme - hangsúlyozta Patrubány Miklós, majd hozzátette: ha viszont bebizonyosodik, hogy tiltott szerrel éltek, akkor igen szigorúan meg kell büntetni a vétkeseket. 

- Ilyet azonban nem feltételezek, különösen azok után, hogy négyszemközt is elbeszélgettem Annussal és Fazekassal. Bennünket, magyarokat egyebek mellett a hatványozott igazságfüggésünk különböztet meg más népektől, következésképpen a Magyarok Világszövetsége azt az álláspontot képviseli, hogy mielőbb ki kell derülnie, mi is történt valójában. Az ügy érintettjeit, érdekeltjeit arra szólítjuk tehát fel, hogy tárják fel az igazságot, ugyanis ez az egyetlen létező megoldás. Egyúttal a Magyar Olimpiai Bizottságot arra kérjük, hogy sportnagyhatalomhoz méltóan lépjen fel nehétzatlétáink érdekében. Igaz, sportolóink követtek el eljárási hibákat, őket ugyanakkor emberi jo- gaikban sértették meg. Mindenesetre az MVSZ minden erkölcsi és jogi támogatást meg kíván adni Annus Adriánnak és Fazekas Róbertnek - fogalmazott Patrubány Miklós. 

A világszövetség Vas megyei elnöke, Sárközy Csaba mindehhez annyit fűzött hozzá, hogy "sportdiplomatáink pipogyasága" is közrejátszott a "láthatóan más hátsó szándékoktól" vezrelt ügy to-vábbgyűrűzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!