Sport

2016.04.28. 15:55

Az NB I. a céljuk: Szép jelen, bíztató jövő az SZKKA-nál

Szombathely - Sajtótájékoztatón ismertették az NB II-ben aranyérmet nyert, a következő szezonban az NB I/B-s bajnokságban rajthoz álló Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia jövőbeli terveit, lehetőségeit.

Tóth Gábor

A Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia hibátlan teljesítménnyel áll az NB II. észak-nyugati csoportjának élén, két fordulóval a vége előtt már megnyerte a pontvadászatot, így a következő szezonban saját jogán válthat osztályt és nevezhet az NB I/B-be.

Jöhet a torta! Balról Csépke Dominika, Cser Dóra, Pukler Glória, Pődör Zoltán, Mayer Maja, Győrffy Réka. Fotó: Unger Tamás

Pődör Zoltán ügyvezető elnök jelezte, hogy minden szempontból tökéletes szezont hagyott maga mögött a klub. A felnőtt csapat mellett bajnok lett a junior gárda is, az utánpótláscsapatok különböző hazai és nemzetközi tornákon szerepeltek remekül, az U13-as együttes pedig az országos döntőre készül. Beindult az óvodai és az iskolai képzés, program. Jelen pillanatban 400 igazolt játékosa van a klubnak, és további 600 lány kézilabdázik az SZKKA égisze alatt. Éppen ezért jövőre nemcsak az NB I/B-ben, hanem az NB II-ben is indít csapatot a szombathelyi egyesület - egészen pontosan 30 csapatot versenyeztetnek a különböző korosztályos bajnokságokban. Erre a magas létszám miatt van szükség, fontos ugyanis, hogy a fiatalok minél több játéklehetőséghez jussanak, fejlődjenek - nem mindig az eredmény a legfontosabb. A felnőtt csapatra visszatérve az ügyvezető hangsúlyozta, hogy a bajnokságot nyert keretből mindenki marad, sőt, a 18 éven felüli játékosokkal két évre szóló szerződést kötöttek. Lesznek érkezők az utánpótlásból, és néhány posztra lesz erősítés is - az erősítést helyi kötődéssel rendelkező fiatalokkal képzeli el a szakmai stáb. A kiszemeltekkel már tárgyal a klubvezetés, két héten belül nyilvánosságra hozzák a konkrét neveket is. Pödör Zoltán nem titkolta, hogy a stabil anyagi háttérrel rendelkező, az országos szövetség támogatását élvező klub komoly terveket szövöget: a cél az NB I. A lehető legrövidebb időn belül.

Bölöni Roland, a felnőtt csapat trénere jelezte, egyáltalán nem tart az osztályváltástól. Hiszen a kényszerű NB II-es kitérő előtt negyedik helyen végzett csapata az NB I/B-ben, előtte pedig bronzérmes volt. A szombathelyi játékosok pedig azóta csak fejlődtek, erősebbek, rutinosabbak lettek. A tréner véleménye szerint a 2016/2015-ös szezonban reális elvárás a dobogó - de kis szerencsével akár már az első évben összejöhet a bajnoki cím.

A sajtótájékoztató zárásaként a bajnokcsapat tagjai közös tortázással ünnepelték meg a bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!