Sport

2014.01.08. 17:20

Az olimpikonok felkészüléséért: 16 élsportoló kapott támogatást

Dr. Puskás Tivadar polgármester sajtótájékoztatón számolt be élsportolók olimpiai felkészülésének támogatásáról – az érintettek, illetve edzőik, klubvezetőik részvételével.

Horváth Erika

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere emlékeztetett a 2012-es, londoni olimpiai sikerekre, és reményét fejezte ki, hogy a 2016-os, Rio de Janeiró-i játékokon is hasonlóan szép élményeket szereznek Pars Krisztiánék. Ehhez – mint a korábbi években is – a város önkormányzata felkészülési támogatással igyekszik hozzájárulni.

Szombathely olimpikonjelöltjei és edzőik, klubvezetőik dr. Puskás Tivadar polgármesterrel (Fotó: Unger Tamás)

A közgyűlés kulturális és sport bizottsága november 25-ei és december 9-ei ülésén döntött arról, hogy a 2013. évi maradványból 4 millió forintot a szombathelyi sportegyesületekben sportoló versenyzők olimpiai felkészülésének támogatására fordít. Három sportegyesület 16 élsportolója részesül fejenként 250 ezer forint egyszeri felkészülési támogatásban. A polgármester ígérete szerint az idei évben is lesz folytatás, Az összegek a klubjukon keresztül kerülhetnek a versenyzőkhöz.

A Haladás VSE jelenleg kilenc potenciális olimpikonnal számol: Hatos Gábor, Ligeti Dániel, ifj. Veréb István és Csercsics Richárd birkózó, Kása Tibor (futó) és Hudi Ákos (kalapácsvető) atléta, Darmos József és Hrabovszki Zoltán ökölvívó készül Rio jegyében, illetve Rapport Richárd az idei sakkolimpiára. A Dobó SE értelemszerűen atlétákat ad a válogatottnak, hét jelöltjük mind kalapácsvető. Ők: Pars Krisztián, London olimpiai bajnoka, illetve Németh Kristóf, Ozorai Jenny, Gyurátz Réka, Banga Beatrix, Völgyi Helga. A Delfin SE-ből pedig a válogatott tornásznőnek, Csillag Tündének van esélye az olimpiai részvételre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!