Sport

2017.04.03. 17:15

Az ugrás bajnoka - Dévai Boglárka két ob-bronzot is hozott a tornászok országos szerbajnokságáról

Budapest - A tornászok országos szerbajnokságán Dévai Boglárka megvédte címét ugráson, talajon és gerendán pedig bronzérmet szerzett.

Horváth Erika

Nagyszerű teljesítménnyel tért vissza a versenyporondra Dévai Boglárka, a Szombathelyi Sportiskola 17 éves tornásznője. A hétvégi országos szerbajnokságon három érmet is begyűjtött. A legfényesebbet kedvenc szerén, ugráson: 14,00 ponttal szerezte meg az aranyérmet - megvédve ezzel tavalyi címét -, a női mezőnyben ez volt a két versenynap legmagasabb pontszáma. Szombaton még a felemás korlát szerepelt a programban, ahol 10,30-dal negyedik lett.

A vasárnap két bronzot hozott Vizer Erzsébet és Rácz Gábor tanítványa számára: gerendán 11,80-dal, talajon 11,55-dal lett harmadik. A szombathelyiek még egy versenyzőt delegáltak az ob-re; Tömböl Boglárka nagyon izgult élete első felnőttbajnokságán. Talajon szerepelt a legjobban, 11,05-dal negyedikként, ugráson 11,55, felemás korláton 9,75-dal ötödikként zárt, míg gerendán 8,55-dal hatodik lett.

Dévai Boglárka talajgyakorlatában három nehéz sor is van
Fotó: Unger Tamás

- Nagyon örültem annak, hogy mind a két ugrásomat sikerült jól bemutatnom, és természetesen, hogy megvédtem a címemet. Az elsőt, a dupla csavart már két éve csinálom, de a másodikat az októberi világkupán mutattam be először, és most másodszor. Ezekkel készülök az Európa-bajnokságra is, van még rajtuk csiszolgatnivaló - idézte fel az ob történéseit Bogi.

- A gerenda sem volt rossz, nagyobb hiba nélkül megcsináltam, de többször meginogtam. A talajgyakorlatomban először volt egyszerre benne mind a három nehéz sorom. Egyszer hibáztam, sajnáltam, hogy a harmadik sorban az előre duplaszaltóból leültem. A korláttal viszont nem lehetek elégedett, rontottam benne, van mit rajta javítani.

Dévai Boglárka a szombathelyi világkupa óta most versenyzett először.

- Úgy érzem, jó úton járok, jobb a felkészülésem, nem akadályoz semmi. A szombathelyi világkupán bokasérülést szenvedtem, és az év vége sem sikerült, súlyproblémáim is voltak. Az új évben már kicsit másképp megy minden, még jobban igyekszem dolgozni, és mindenre odafigyelek, legyen az testsúly vagy elegendő pihenés.

Bogi egyik edzőjével, Rácz Gáborral hétfőn újra csatlakozott a válogatotthoz, amely ezen a héten Budapesten készül. Ezen a hétvégén is lesz még egy felmérő, a Matolay-emlékverseny Kiskunfélegyházán. Draskóczy Imre szövetségi kapitány azután jelöli ki az április 19-én kezdődő kolozsvári egyéni Eb-n induló kvartett negyedik tagját. Az már eldőlt, hogy Böczögő Dorina és Kovács Zsófia mellett Dévai Boglárka indulhat. Jövő héten Tatán folytatódik a felkészülés, és április 15-én irány Kolozsvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!