Sport

2012.06.27. 07:36

Az utánpótlás a tornaszereken

Budapest, Sopron – A Szombathelyi Sportiskola utánpótláskorú tornászai két hazai versenyen is a szerekhez léptek.

Horváth Erika

A lány tornászok korosztályos Budapest- és vidékbajnokságán a Szombathelyi Sportiskola kadet és serdülő csapatával szerepelt. A legeredményesebb szombathelyi kadetversenyző Dévai Boglárka lett, aki összetettben, gerendán és talajon bronz-, ugráson ezüstérmet szerzett. Böcker Jessica egy negyedik, Tóth Bianka egy ötödik és három hatodik, Székely Dóra egy ötödik helyet szerzett. A lányok edzői: Hüll Tamás és Réti Gergő. A serdülőknél Németh Boglárka remekelt. Ugráson és gerendán egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott, összetettben pedig hatodik helyen végzett.


Rajta kívül Farkas Dorottya, Farkas Vanessza és Tömböl Boglárka jutott még a korosztály szerenkénti döntőibe, ahol 5–7. helyezéseket szereztek. Edzőik: Kiss Nóra, Mohos András. A hagyományos, soproni Székely Zoltán nemzetközi utánpótlásversenyen 10–13 éves tornászlányok léptek a szerekhez. Az 1998– 2000-ben születettek 20 fős mezőnye négy nemzet képviselőiből tevődött össze. Dévai Boglárka még jobb formában tornászott, mint Budapesten, ő nyerte az egyéni összetett versenyt, s a szombathelyi tornaiskolára jellemzően ugráson és talajon ért el kimagasló teljesítményt, utóbbin nagy fölénnyel győzött. Gerendán és felemás korláton harmadik lett. Székely Dóra ugráson ötödik, korláton és talajon hatodik, Böcker Jessica ugráson hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!