bajnokság

2018.03.01. 22:00

Az utolsó kör előtt a SZoESE röplabdázói

Megkezdődik az NB II-es női röplabda-bajnokság utolsó köre – a SZoESE-vel, de a Haladás VSE/Sportiskola nélkül.

Horváth Erika

A 2017/2018-as NB II-es női röplabdabajnokságot a szokásosnál jóval több csapat kezdte – három csoportban összesen harminc –, mert az NB I-es klubok U21-es gárdáit is besorolták. Az alapszakasz oda-visszavágói után azonban ők kiszálltak a versenyből, tornarendszerben döntik el maguk között a sorrendet. A nyugati csoport tíz csapatából így hat maradt – köztük a Szombathelyi Egyetemi SE, amely az alapszakaszt tíz győzelemmel és nyolc vereséggel zárta. Bodzer Attila együttese a negye-dik helyről várja a hétvégi folytatást. A hat csapat az újabb körmérkőzés során már csak egyszer találkozik egymással a jelenlegi helyezésüktől függően hazai pályán vagy idegenben.

A szombathelyiek háromszor játszanak majd idegenben – először szombaton Pécsen –, a két hazai találkozójukat pedig a RÖAK Kaposvár (március 18.) és a MÁV Előre (március 30) ellen vívják. Öt-öt meccsüket egy hónap alatt lepörgetik a csapatok, március 30-án már vége is lesz a bajnokságnak.

A Haladás VSE/Sportiskola jászberényi hármas tornán folytatja a pontvadászatot, a hazaiakon kívül az Újpesttel csap össze Petre Mircea Antonio csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában