Balszerencsés hajrá

2021.01.15. 21:00

Az utolsó másodpercekben maradt alul a Körmend

Végig kiélezett mérkő­zés szerencsétlen végjátéká­ban kikapott az Egis Körmend az Atomerőmű SE-nél az NB I-es kosárbajnokság 19. fordulójában.

Tóth Judit

Mócsán Bálint 18 ponttal – közte négy triplával – zárta a paksi találkozót

Fotó: Szendi Péter

A találkozó előtti este jelentette be a körmendi klubvezetés, hogy a távozó erőnléti edző, Sasa Ogrizovic helyét a szintén szlovén származású Jure Mursec veszi át.

Figyelmetlenül és kapkodva kezdte a találkozót az Egis Körmend, ez az ASE-t segítette könnyű kosarakhoz (9-0). Három perc elteltével sem jegyeztettek pontot a piros-feketék. Védekezésben komolyan odatették magukat a paksiak, ez némi tanácstalanságot okozott a vendégek támadásainál. Thames mentette meg végül a vasiak becsületét (11-2), majd Mócsán is hozzátett négy pontot. Továbbra is döcögős játékot mutatott a Körmend, de visszavett a lendületből az ASE is.

Ireland beugrója azonnal egy triplát ért a vendégcsapatnak (15-9). Az etap utolsó percében – hosszabb paksi kosárcsend után – Kovács mozdította el tizenöt pontról a házigazdát, de Ireland nem hagyta, hogy nagyobb legyen a felek között a távolság (17-11). Két körmendi kosárral kezdődött a második tíz perc, majd jött egy büntető Jacksontól. Egy pontra zárkózott aztán a vasi alakulat

(18-17). Jackson menetelt a hazaiaknál, a többiek takaréklángon égtek.

Mócsán Bálint 18 ponttal – közte négy triplával – zárta a paksi találkozót
Fotó: Szendi Péter

 

A körmendiek – bár sokat hibáztak –, nem szakadtak el ellenfelüktől (26-25). A fordítás küszöbén megint komolyabb előnyhöz jutott az Atom (30-25). Ziga Mravljak időkérése után Durázi azonnal értékesített egy hárompontost, majd egy paksi támadóhiba után ismét egyenlítési lehetősége volt a Körmendnek, de nem tudott élni vele. A vendégeknek végül a nagyszünetre sikerült egyenlőre hozniuk a pontállást (33-33).

Gyors kosárváltással kezdődött a második félidő. Ez­után Shepard duplájára Durázi már hárompontossal válaszolt, így a mérkőzés folyamán először előnyt szerzett a Körmend (37-38). De hamar fordított és ötpontos vezetéshez jutott az Atom (45-40). Ismét felkapaszkodott a piros-fekete csapat, nagyon egálközelben mozgott az eredmény. A paksiak érték el előbb a félszázat (50-46). Az utolsó negyedre megugrott a vendéglátó Kovács és Baker jóvoltából (56-49). Takács segítette közelebb a vasi együttest az utolsó negyed elején. Ireland előbb elszenvedett egy nagy szerelést Eilingsfeldtől, majd lehetetlen helyzetből dobott egy hárompontost.

Továbbra is nyílt volt a találkozó (58-57). Mócsán és Ferencz hibátlan távolija után már körmendi vezetést mutatott az eredményjelző (60-63). Felélénkült a játék az utolsó öt percre. A vendégek előnye elolvadt, miután Capers igen aktív játékot mutatott (69-68). Mócsán döntő helyzetben sem hibázott, de Eilings­feld egyenlített. Tóth értékes lepattanókat gyűjtött, ebből Thames triplázott (71-74). Egy támadásnyi idő volt hátra, egypontos előnye volt a Paksnak (75-74). Váratlan volt a befejezés: a végig jól játszó Ireland elvesztette a labdát, Capers meg bedobta a közelit a túloldalon. Szerencsétlen végjáték után elbukott a Körmend, a Paks pedig megőrizte hazai veretlenségét.

Dzunic Branislav: – Az elején nagyon pontosan játszottunk, a jó védekezés jó támadással párosult, aztán ritmust vesztettünk, a kinti dobásaink nem mentek be, ez okozott egy frusztrációt. A végjátékot nagy akarattal és jó védekezéssel meg tudtuk nyerni, gratulálok a Körmendnek, aki ugyanúgy megérdemelte volna a győzelmet.

Ziga Mravljak: – Kemény mérkőzés volt, ahogyan arra számítottunk. Kezünkben volt a mérkőzés, talán az utolsó támadást kellett volna jobban megoldani, ez az én felelősségem, jobban kellett volna reagálni.

További eredmények: Szolnok–Kecskemét 73-76, Szedeák–Kaposvár 96-75.

jegyzőkönyv

Atomerőmű SE–Egis Körmend 77-74 (17-11, 16-22, 23-16, 21-25)

Paks, zárt kapuk mögött, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Cziffra Cs., Ádám J., Söjtöry T.

Atomerőmű: Baker 4, SHEPARD 21/3, Valerio-Bodon 3/3, Eilingsfeld 8, JACKSON 20. Csere: Kis –, Lóránt 3, CAPERS 14, Gulyás –, Kovács 4. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

Körmend: THAMES 14/3, Takács K. 2, MÓCSÁN 18/12, Ferencz 5/3, Taylor 4. Csere: DURÁZI 9/6, Ireland 16/6, Tóth N. 2, Németh Á. 4. Vezetőedző: Ziga Mravljak.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 11-2. 8. perc: 15-9. 12. perc: 17-13. 17. perc: 26-22. 23. perc: 35-35. 28. perc: 46-46. 34. perc: 60-60. 38. perc: 69-68.

Kipontozódott: Jackson (39.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!