Sport

2009.04.08. 11:23

Bajban a Manchester United, jó pozícióban az Arsenal

Manchester/Villarreal (MTI/Reuters/AP) - Előny nélkül utazik Portugáliába a jövő heti visszavágóra a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédője, a Manchester United, miután negyeddöntős párharcának kedd esti első mérkőzésén csupán 2-2-es döntetlent ért el az FC Porto ellen az Old Traffordon

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 "Nehéz helyzetbe kerültünk - értékelt a mérkőzés után Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök trénere. - Ugyanakkor az a helyzet, hogy a miénk lehet az első csapat, amely győz a Porto otthonában. Tudom, hogy a játékosaim képesek lesznek erre. Ellenfelünk a várakozásainknak megfelelően futballozott. A második gólunk után meg kellett volna őriznünk az eredményt, talán a fáradtság lehetett az oka annak, hogy ez nem így alakult."
  
A portugálok edzője, Jesualdo Ferreira úgy érzi, a manchesteri döntetlennel jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra.
 
"Természetesen semmi sem dőlt még el, de megküzdöttünk ezért az eredményért, több helyzetünk volt, mint a Unitednek - mondta Ferreira. - Tisztában vagyunk riválisunk képességeivel és játékerejével, de hiszem, hogy ott leszünk az elődöntőben."
 
A címvédővel ellentétben az Arsenal előnyösebb helyzetből várhatja a Villarreal elleni második összecsapást, hiszen a Spanyolországban elért 1-1 után, hazai pályán már a gól nélküli döntetlen is továbbjutást jelent a londoni együttesnek.

"Nagyszerű góllal egyenlítettünk, az ellenfél nem számíthatott erre a megoldásra - magasztalta csatárát, Emmanuel Adebayort az angolo francia mestere, Arsene Wenger. - Mentálisan nagyon erősek vagyunk, bizakodva várjuk a visszavágót. Ugyanakkor a sérültjeinkkel kapcsolatban egyelőre nincsenek túl jó híreink" - utalt a  tréner az első félidőben lecserélt játékosaira, William Gallasra és Manuel Almuniára, akikre lehet, hogy nem számíthat majd a londoni találkozón.

Manuel Pellegrini, a Villarreal trénere úgy értékelte, hogy csapata uralta a mérkőzést, a helyzeteket azonban nem sikerült kihasználnia.

"A játék képe alapján nem tartom igazságosnak a végeredményt, mert jóval több lehetőségünk volt a gólszerzésre, mint az Arsenalnak" - mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!