Sport

2006.06.30. 09:46

Bajnoki arany, negyedszer

<strong>T&oacute;th R&eacute;ka k&ouml;z&eacute;pt&aacute;v&uacute; t&aacute;jfut&oacute; ob-t nyert</strong>

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A nagy hõség és a bakonyi hegyvidék kemény feladat elé állította a futókat, akikre a délelõtti selejtezõ futam után a döntõben fizikalag és technikailag még nehezebb verseny várt. A serdülõ lányok kategóriájában Tóth Réka révén figyelemreméltó vasi siker született. A Szombathelyi Fõiskola SE atlétája a selejtezõben elért második hely után megnyerte a döntõ futamot, és ezzel negyedik tájfutó magyar bajnoki címét szerezte. A pályán végig jól összpontosított, és kiváló futóteljesítményével a szlovéniai ifjúsági Európa-bajnokságra készülõ versenytársait biztosan utasította maga mögé. A tavaszi hosszútávú országos bajnokságon az ifi lányok közt elért ötödik helyezése után ezzel a teljesítményével az idei bajnoki szezonban másodszor ért el kimagasló eredményt.
- Nehéz volt - fogalmazott Tóth Réka -, a tavaszi esõk miatt magasra nõtt aljnövényzet, a meredek völgyoldalak és a meleg miatt a verseny végére nagyon elfáradtam. Technikailag jól ment a versenyzés, sikerült pontosan és jó erõbeosztással futni. Sajnos a tavaszi válogató versenyeken nem sikerült az ifjsági Eb-re utazó csapatba bekerülni, de az elvégzett edzésmunka meghozta az eredményét.
Az N16 E kategória vég-eredménye 1. Tóth Réka (SZFSE) 26,04, 2. Koós Brigitta (Salgótarjáni DSE) 27,15, 3. Tibay Ilona (Tabáni Spartacus SE Bp.) 28,06.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!