Sport

2017.04.06. 17:56

Bajnoki címmel tért vissza dr. Rosanics Péter

Budapest - Visszatért a versenyzéshez a Haladás veterán súlyemelője, dr. Rosanics Péter - és begyűjtötte kilencedik bajnoki aranyát.

Horváth Erika

Több évnyi kényszerű kihagyás után az idei súlyemelő masters országos bajnokságon ismét dobogóra lépett a Haladás VSE egyetlen, még aktív veterán súlyemelője, dr. Rosanics Péter. Az M50 (50-54 évesek) kategória 85 kg-os súlycsoportjában hat remekül kivitelezett gyakorlattal, 190 (80, 110) kg-os összteljesítménnyel végzett az élen - ezzel már a kilencedik masters bajnoki címét szerezte meg.

Dr. Rosanics Péter 110 kilós lökésgyakorlata közben
Fotó: Mészáros Csaba

A 110 kilós lökésével a Sinclair-Malone-Meltzer pontszámítás alapján a korcsoport legjobbja lett. A versenyen segítője a Haladás korábbi masters szakító világbajnoka, Orbán László volt, aki jelenleg maródi. Rosanics Péter teljesítményének értékét növeli, hogy még nem kezdte el a speciális súlyemelő edzéseket, eddig csak erősített. Összetett eredménye így is jócskán meghaladja az augusztusi, a svédországi Halmstadtban rendezendő masters Európa-bajnokság nevezési szintjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!