Sport

2012.03.14. 22:54

Bajnokok Ligája - Drámai küzdelem után negyeddöntős a Chelsea

Utolsóként a Chelsea jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé, miután hazai környezetben, hosszabbítást követően legyőzte a Napolit a nyolcaddöntős párharc szerda esti visszavágóján.

MTI/Reuters

A Chelsea a második félidő elejére már 2-0-ra vezettek, és továbbjutásra álltak, ám az olaszok Gökhan Inler találatával szépítettek, s egészen a 75. percig tartották a számukra kedvező eredményt. Negyedórával a lefújás előtt Frank Lampard büntetőjével ismét gólt szerzett a Chelsea, s mivel a lefújásig már nem született gól, következhetett a hosszabbítás.

 

 

A ráadás első 15 percének végén Didier Drogba zseniális egyéni megmozdulás után tökéletesen centerezett, a teljesen üresen álló Branislav Ivanovic pedig - hátvéd létére - kapásból a léc alá vágta a labdát, ez pedig azt jelentette, hogy a Chelsea kerül a legjobb nyolc közé. A hosszabbítás második félidejében a Napoli minden erejével a gólszerzésre koncentrált, a londoni együttes pedig elsősorban védekezett, emellett a szórványosan vezetett gyors ellentámadásokra próbált építeni. A lefújásig végül egyik gárda sem talált már kapuba, ezzel a Chelsea jutott utolsóként a BL negyeddöntőjébe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

Chelsea (angol)-Napoli (olasz) 4-1 (1-0, 3-1, 4-1)

Gól: Drogba (29.), Terry (47.), Lampard (75., 11-esből), Ivanovic (105.) illetve Inler (55.)

Továbbjutott: a Chelsea, hosszabbítás után, 5-4-es összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!