Sport

2010.11.23. 12:59

Bajnokok Ligája: óriási brit derbi - Glasgow-Manchester United

Szerdán újabb nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre; a játéknap programjából kiemelkedik a skót Glasgow Rangers és az angol Manchester United összecsapása.

MTI

A spanyol trénernek nehéz a dolga, ugyanis abból a csapatból, amely májusban magasba emelte a trófeát, mindössze Samuel Eto,o, Wesley Sneijder, Javier Zanetti, Lúcio és Goran Pandev egészséges. A milánóiak nem túl jó hangulatban várják a meccset, ugyanis hétvégén meglepetésre vereséget szenvedtek a Chievótól az olasz bajnokságban, s ezt követően felerősödtek azok a hangok, mely szerint a nyáron a Liverpooltól érkezett spanyol mesternek távoznia kell egy újabb fiaskó esetén.

"Ez nehéz helyzet, de nyugodtnak kell maradnunk, és akkor szép apránként kijöjjünk ebből a gödörből - mondta Zanetti, a gárda argentin csapatkapitánya. - Ehhez szerdán mindenképpen nyernünk kell."

Az Inter és a Werder Brement fogadó, éllovas Tottanham Hotspur egyaránt azzal a tudattal lép pályára, hogy győzelme esetén már nyolcaddöntős.

A B jelű négyesben az Olympique Lyon van biztos pozícióban, a siker a franciáknak szintén továbbjutást ér, de a Benfica tel-avivi bukása esetén vereséggel is a legjobb 16 közé kerül. A Lyont fogadó Schalke 04, akkor kvalifikálja magát a folytatásra, ha nyer és a Benfica kikap.

A C csoportban a Glasgow Rangers vendégeként pályára lépő Manchester Unitednek már a döntetlen is elegendő a továbbjutáshoz, míg a Bursasport fogadó Valencia akkor vallhatja magát nyolcaddöntősnek, ha sikere esetén pontot veszít, vagy döntetlennél kikap a skót együttes.

A D csoportban a Barcelona az új edzővel készülő Panathinaikosz otthonába látogat. A katalánok egy sikerrel biztos nyolcaddöntősök, döntetlennel csak akkor, ha a Köbenhavn nem kap ki a Rubin Kazany vendégeként. A dánok szintén azzal a tudattal lépnek pályára, hogy győzelem esetén tavasszal is folytathatják a küzdelmet a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

A szerdai program:

BL, csoportkör, 5. forduló


A csoport:
Internazionale (olasz)-Twente (holland) 20:45 ó
Tottenham Hotspur (angol)-Werder Bremen (német) 20:45 ó 
Az állás: 1. Tottenham Hotspur 7 pont (12-8), 2. Internazionale 7 (11-8), 3. Twente 5, 4. Werder Bremen 2

B csoport:
Hapoel Tel Aviv (izraeli)-Benfica (portugál) 20:45 ó
FC Schalke 04 (német)-Olympique Lyon (francia) 20:45 ó 
Az állás: 1. Olympique Lyon 9 pont, 2. Schalke 04 7, 3. Benfica 6, 4. Hapoel Tel Aviv 1

C csoport:
Valencia (spanyol)-Bursaspor (török) 20:45 ó
Glasgow Rangers (skót)-Manchester United (angol) 20:45 ó 
Az állás:  1. Manchester United 10 pont, 2. FC Valencia 7, 3. Glasgow Rangers 5, 4. Bursaspor 0

D csoport:
Rubin Kazany (orosz)-FC Köbenhavn (dán) 18:30 ó
Panathinaikosz (görög)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó  
Az állás: 1. FC Barcelona 8 pont, 2. FC Köbenhavn 7, 3. Rubin Kazany 3, 4. Panathinaikosz 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!