Sport

2015.06.15. 16:55

Bakos előválogatót nyert - Bende Bence sérüléssel zárta a 2014/2015-ös vívóidényt

Keszthely - A Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözője, Bakos Bálint aranyéremmel zárta az idényt a keszthelyi előválogató-versenyen.

Horváth Erika

A szombathelyi vívók kadet és junior II. előválogatóval zárták az idényt. A kadet fiúknál a 49 indulóból csak az egyéniben vb-, csapatban Eb-bronzérmes Bende Bence volt szombathelyi induló, aki egy hétközi edzésen összeszedett csuklósérüléssel lépett pástra. De ez sem az ő napja volt. A 16 közé jutásért a veresegyházi Szakmári elleni kiélezett csatában hirtelen halál döntött – Bence javára, aki most egy alkarizom-sérüléssel tetézte baját. Ilyen állapotban már nem volt esélye válogatott társa, Andrásfi ellen a nyolc közé jutásra.

Bakos Bálint az eredményhirdetés után edzőjével, Patócs Zsolttal. Fotó: Szombathelyi Vívóakadémia

A junioroknál (56 induló) az idén az U23-as csapattal Eb-bronzot szerző Bakos Bálint viszont meg sem áll a fináléig. Öt győzelemmel, egy vereséggel zárta a kört, a 32-ért kiemelt volt. A 16 közé a honvédos Czeglédi 15-10-es legyőzésével jutott, a nyolcaddöntőben pedig a ranglistán eddig előtte álló Buta Leventét (Vasas) is felülmúlta 15-8-ra. A negyeddöntőben a fiatal Sárvárit (Vasas) 15-5-re intézte el. Következett az elődöntő, ahol megint csak a Vasast keserítette, ezúttal változatos, magas színvonalú mérkőzésen szoros csatában, 15-13-ra Fenyvesit verte. A fináléban a nagy rivális Siklósi (Balaton) sem bírt Bakos Bálinttal, a szombathelyi vívó 15-8-ra nyert – megszerezve ezzel az aranyérmet –, és a ranglista előkelő helyéről várhatja a 2015/2016-os idényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!