Kajak-kenu-vb

2019.08.25. 15:03

Balaska Márk és Apagyi Levente duója bronzérmet szerzett Szegeden

A legrövidebb távon Balaska Márk és Apagyi Levente kajakos duója bronzérmet szerzett a szegedi kajak-kenu világbajnokság vasárnapi versenynapján.

Szeged, 2019. augusztus 25. A bronzérmes Balaska Márk (b) és Apagyi Levente a férfi kajak párosok 200 méteres versenyének eredményhirdetésén a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Férfi kajak kettes 200 méteren Balaska Márk tavaly és tavalyelőtt is nyert Birkás Balázzsal, utóbbi azonban most a négyesben küzd a kvótaszerzésért. A Honvéd 22 éves kajakosának a Angyalföldi VSE 25 éves versenyzője, Apagyi Levente az új párostársa, akivel – erődemonstrációt tartva, a mezőny többi részére több mint egy hajóhosszt verve – megnyerték az előfutamot.

Azt ígérték, hogy hasonló teljesítmény várható tőlük a finléban is, de ez elmaradt. A bombaerős mezőnyben nem tudtak akkora lendülettel haladni, ahogy akartak, illetve voltak náluk erősebb egységek. Végül szoros befutóban – az oroszok és a lengyelek mögött, a németeket két századdal megelőzve – a harmadik helyet sikerült megkaparintaniuk.

Ezek a számok nem szerepelnek az olimpiai programban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában