Kajak-kenu-vb

2019.08.25. 14:58

Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső kenus párosa két ezüstöt szerzett

Az 500 méteres és utána a 200 méteres távon is másodikok lettek a szegedi kajak-kenu világbajnokságon.

Szeged, 2019. augusztus 25. A második helyezett Balla Virág és Devecseriné Takács Kincsõ (j-b) a nõi kenu párosok 500 méteres versenyének döntõjében a szegedi kajak-kenu világbajnokságon 2019. augusztus 25-én. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A vasárnapi program rögtön magyar éremeséllyel indult, Balla Virág és győri klubtársa, a hozzá hasonlóan 25 éves Devecseriné Takács Kincső favoritnak számított az új olimpiai számban, kenu kettes 500 méteren. A kétszeres címvédő kanadai egység az egyik tagja, Laurence Vincent-Lapointe pozitív doppingtesztje miatt nem indulhatott el a Maty-éren, a magyarok pedig idén már megverték egyszer az észak-amerikai duót, nyertek világkupát, Európa Játékokat, így nem csak titokban beszéltek róluk aranyesélyesként.

A versenyt a kínaiak kezdték a legjobban, akik valósággal kilőttek a rajtból. Hamar kiderült, hogy az első helyért az ázsiai és a magyar hajó lesz harcban, féltávnál utóbbi követte előbbit. A hajrához közeledve aztán Balláék próbáltak közelebb zárkózni, de Hszü Si-hsziao és Szun Meng-ja nem akart elfáradni, s végül sikerült megtartania előnyét. A magyar duó így – hasonlóan a tavalyi évhez – másodikként zárt, s nem mellesleg szerzett két olimpiai kvótát.

Balla és Takács Szabó Tünde sportért felelős államtitkártól vehette át az ezüstérmet.

Szűk egy órával az 500-as döntő és második hely után – túl az eredményhirdetésen – a kenus Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső már a legrövidebb szám fináléjában volt érdekelt, ahol ugyancsak éremesélyesnek számított. A verseny forgatókönyve aztán ugyanúgy alakult, mint a hosszabb távon, annyi különbséggel, hogy most egy másik kínai duó – Lin Ven-csün és Csang Lu-csi – előzte meg a magyarokat végig vezetve. A győri kettős – amelynek tagjai egyformán 25 évesek – így két ezüsttel zárt Szegeden.

Az olimpiai programban ugyancsak nem szereplő férfi kenu egyes 200 méteren a 23 éves Hajdu Jonatán remek teljesítménnyel, középfutam-győzelemmel került be a legjobb kilenc közé, ott azonban nem sikerült a dobogó közelébe kerülnie. A táv első felében még tartotta magát, utána azonban lemaradt, s végül szoros befutó után ötödik lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában