Sport

2010.09.22. 02:29

Bazsó Bianka egyéni csúcsai

Bazsó Bianka 196 kg-os egyéni csúccsal az ötödik helyet szerezte meg a súlyemelők olimpiai kvalifikációs világbajnokságán a 69 kilós kategória C csoportjában.

Horváth Erika

A súlyemelő világbajnokságon tegnap kezdődtek a 69 kg-os hölgyek csatározásai. A 30 fős mezőnyt három csoportra osztották. A C csoportba nyolc versenyzőt soroltak, köztük a Haladás VSE 22 esztendős válogatottját, Bazsó Biankát. Aki az öt héttel ezelőtti combsérülése okán előzetesen 190 kilós összteljesítményt várt magától. Nos, erre alaposan rácáfolt. Mindhárom szakítógyakorlata jó volt, a 80 és a 85 után a 88 kilóval beállította egyéni csúcsát. Lökésben 103 kilón kezdett, majd a 108 kg-mal már egyéni rekordot jegyzett (eddig 107 volt a legjobbja). A 111 viszont már kifogott rajta. Az összetettben elért 196 kilogramm szintén egyéni legjobbja (eddig 194 volt). Antalovits Ferenc tanítványa ötödik helyen zárta a C csoport versenyét.

A végső helyezése csak holnap a B csoport délutáni és az A csoport késő esti versenye után derül ki. Ahogy az is, hogy hányadik lesz az olimpiai kvalifikációs versenyben, amelyben a 30 súlyemelőnőből 20-an vetélkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!