Sport

2015.02.27. 17:20

Bende Bence csapatban Eb-bronzérmes

Maribor – A magyar kadet fiú párbajtőrcsapat tagjaként Bende Bence bronzérmes lett a Szlovéniában zajló korosztályos Európa-bajnokságon.

Horváth Erika

A szlovéniai Mariborban zajló kadet és junior vívó Európa-bajnokságon a kadet fiú válogatott tagja Bende Bence, a Szombathelyi Vívóakadémia párbajtőrözője is. Patócs Zsolt tanítványa mandulagyulladással utazott ki a kontinensviadalra, és ez rányomta a bélyegét az egyéni versenyére. A 111 fős mezőnyben három magyar társával együtt túljutott a csoportmérkőzéseken – Bence négy győzelemmel. Ez azt jelentette, hogy a 64 közé jutásért nem kellett vívnia. A 32 közé jutásért viszont alaposan belehúzott: az európai ranglistán második, kubai gyökerekkel rendelkező belga Neisser Loyolával kellett megvívnia. A szombathelyiek 16. évében járó válogatottja jól küzdött, de 15-12-re alulmaradt – így búcsúzott.

Bende Bence (jobbról) a maribori Eb-n Fotó: Magyar Vívás

A tegnapi csapatversenyben meg sem állt a dobogóig az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Mestyanek Máté, Nagy Dávid összeállítású magyar válogatott. A 32 között 5. kiemeltként nem kellett vívniuk. A 16 között az ukránokat 45-29-re, a negyeddöntőben a franciákat 45-42-re győzték le. A döntőbe jutástól ugyan szoros csatában elütötte őket az olasz gárda (43-45), ám a lengyelek elleni bronzmérkőzés megnyerték – ezzel Magyarország első érmét szerezték a maribori Eb-n.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!