Sport

2016.03.03. 19:37

Bende Európa-bajnok csapatban

Vajdaság (Novi Sad) - Aranyérmet szerzett a szerbiai kadet vívó Európa-bajnokságon a magyar fiú párbajtőrválogatott - amelynek tagja volt Bende Bence is.

Horváth Erika

A kadet vívó Eb keddi versenynapjának vasi érdekeltségű fiú párbajtőr egyéni viadalán érem nélkül maradtak a magyarok. A Szombathelyi Vívóakadémia válogatottja, Bende Bence a 16 közé már nem jutott be, nagyon szoros csatában a később aranyérmet szerző izraeli Galper búcsúztatta. A négy magyar fiúnak - akik közül Nagy Dániel végzett a legelőkelőbb helyen, nyolcadik lett - még maradt esélye az éremszerzésre a csütörtöki csapatversenyen.

Bende Bence az egyéni verseny után a csapattal vigasztalódhatott. Fotó: Unger Tamás

A 24 csapatból a magyarokat a harmadik helyen emelték ki, így a 16 közé még nem kellett vívniuk. A nyolcaddöntőben viszont nagyon megdolgoztatta őket a cseh együttes, csak két tussal, 45-43-ra tudtak felülkerekedni. Könnyebben jutottak a négy közé, Franciaországot 45-40-re győzték le. Jöhetett az elődöntő az olaszokat felülmúló Lengyelországgal. Itt már nem volt kegyelem, 45-34-es magyar siker született. A fináléban Izraellel került össze együttesünk, és hasonlóan nagy fölénnyel, 45-35-re nyert. A tavalyi bronz után tehát aranyérmes lett a magyar fiú kadet párbajtőrcsapat - ezúttal  Nagy Dávid, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Bende Bence összeállításban. A gyöngyösfalui Bende Bence, Patócs Zsolt tanítványa most nem kapott túl sok lehetőséget - három asszót vívhatott -, de ettől még teljes értékű tagja volt a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!