Sport

2016.11.30. 20:15

Birtokba vehetik az úszók az uszodát

Szombathely - Versennyel, a 14. Claudius Kupával veszik birtokba az úszók a felújított Fedett Uszodát.

Horváth Erika

A Claudius Kupa korosztályos úszóversenyt 2003 óta rendezik meg minden év utolsó harmadában Szombathelyen. Nem lesz ez másként idén sem; dr. Puskás Tivadar polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Fedett Uszoda felújítása befejeződött, pénteken egy OB I/B-s vízilabda-bajnokival, illetve szombaton és vasárnap a 14. Claudius Kupa korosztályos úszóversennyel birtokba is vehetik a sportolók.

A Claudius Kupa serdülő korba lépett - hiszen ez már a 14. a sorban. Horváthné Lukács Melindától, a Vízmű SC ügyvezetőjétől és Tejes Péter edzőtől azt is megtudtuk, hogy a szombathelyi klub a felnőtt vb-n érdekelt Barta Márton kivételével teljes létszámban képviselteti magát, több mint ötvenen szállnak vízbe. A nevezés még nem zárult le; de 15-20 egyesületből mintegy négyszáz úszót várnak. Lesznek külföldi résztvevők Ausztriából és Szerbiából is.

A program mindkét napon az országos bajnokságok, illetve világversenyek rendjét idézi. Szombaton és vasárnap is délelőtt és kora délután rendezik az előfutamokat a négy korosztályban, a döntők pedig 17 órakor kezdődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!