nemzetközi verseny

2018.06.13. 19:46

Bizonyított a Skorpió BC

Nagy sikert aratott, remek szombathelyi és kőszegi eredményekkel zárult a Skorpió Box Club által az elmúlt hétvégén rendezett 8. Hauer Lajos-Kajdi János nemzetközi ökölvívó emlékverseny.

Tóth Gábor

Oláh-Vadász Zoltán kezét emeli magasba a bíró Fotó: Skorpió BC

Impozáns körülmények közepette, a Haladás Sportkomplexumban, a sportcsarnok küzdőterén felállított ringben léptek közönség elé a bunyósok – a lelátó szépen megtelt. A vasi színeket a rendező szombathelyi Skorpió Box Club, valamint a kőszegi FittBox Ökölvívó Egyesület sportolói képviselték. A mezőnyt szlovák és szlovén ökölvívók tették nemzetközivé, érkeztek résztvevők a régión kívülről is, eljött Szombathelyre például a Vasas csapata. Minden súlycsoportban, az összes korosztályban rendeztek mérkőzést, nők is ringbe szálltak. A rendezvényt Illés Károly, Szombathely alpolgármestere nyitotta meg.

Oláh-Vadász Zoltán kezét emeli magasba a bíró Fotó: Skorpió BC

A Skorpió bunyósai közül Kiss János (33 kg), Bakonyi Sebastian (50 kg), Oláh-Vadász Zoltán (48 kg), Muhovics Milán (52 kg), Pörge Bálint (60 kg), Döbrösi Ádám (91 kg) győztesen hagyta el a ringet. Kiemelkedőt nyújtott a serdülőkorú Oláh-Vadász Zoltán, aki az oroszlányiak kitűnőségét, az Európa-bajnoki bronzérmes Konkoly Lorenzót verte magabiztosan. Ki is érdemelte a legharcosabb versenyzőnek járó különdíjat. Rozmár Patrik (38 kg) és Gombkötő Márton (+91 kg) ezúttal kikapott, Stark Rékának (69 kg) és Breznánovics Péternek (91 kg) pedig nem jutott ellenfél. A Fitt-Box sportolói Buza Rafael (48 kg), Buza Rómeó (48 kg), Lakotár Hanna (54 kg), Pesti Gabriella (60 kg), Farkas Richárd (80 kg) és Szoták Titusz (64 kg) győzött. Gombai Dominik (33 kg) és Lukács Tifani (50 kg) ki-ki meccset bokszolva hajszállal maradt le a győzelemről, míg Ambrus Viktória (69 kg) és Lukács Nataniel (60 kg) vereséget szenvedett. A serdülőkorú Buza Romeó teljesítményét a legtechnikásabb ökölvívónak járó különdíjjal ismerték el. A szervezők látványos betétprogramokkal színesítették a műsort. Többek között két parádés bemutatómeccsel – korábbi neves, veterán bunyósok léptek ringbe. A kőszegi Hódosi Zsolt a Haladásban nevelkedett, ma a Vasas edzőjeként tevékenykedő Ráth Miklóssal csapott össze 75 kilóban, míg a 91 kilós súlycsoportban Bödei Gábor (Kőszeg)–Bognár Gábor (Sopron) csatát láthatott a közönség.

– Remekül sikerült a hagyományos tornánk, mind a szurkolók, mind a sportolók részéről kedvező visszajelzéseket kaptunk – értékelt a szervező Skorpió Box Club vezetőedzője, Varga Roland. – Nagy öröm számunkra, hogy ilyen impozáns körülmények közepette, az új Haladás Sportkomplexumban léphettek ringbe a bunyósok – köszönjük mindenkinek, aki ebben segített. Örülök annak is, hogy hazai közönség előtt mutathatták meg a sportolóink, hogy milyen szintet képviselnek, milyen szintű szakmai munka zajlik a klubunkban. Színvonalas meccsekkel, szép győzelmekkel tisztelegtünk Hauer Lajos barátunk emléke előtt – és jövőre természetesen jöhet a folytatás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában