SZKKA

2019.06.18. 21:38

BL-döntősöket is igazoltak a kézisek

Folyamatosan erősít, nagy terveket szövöget a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia első NB I-es idényére készülő női kézilabda­csapata.

Tóth Gábor

Pődör Zoltán és Dijana Jovetic írja alá a szerződést – komoly igazolás a horvát szélső

Fotó: SZKKA

Pődör Zoltán, a Szombathelyi kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) vezetője korábban már többször is jelezte, hogy az élvonalba frissen feljutott női kézilabda-együttes nem átszállójegyet vált az NB I-be, sőt, nem is csak a biztos bent maradás lesz a célja a 2019/2020-as szezonban, hanem egy stabil középcsapat kiépítése a terv. Ennek megfelelően alakulnak eddig az erősítések.

A vasiak első igazolása a 28 éves, 186 centis kapus, Sipeki Flóra lett. A korábbi juniorválogatott, aktív standkézilabda-válogatott hálóőr rutinos, megbízható NB I-es kapusnak számít, korábban többek között a Vác, az Újbuda, a Békéscsaba és az Alba Fehérvár együtteseit is erősítette. Sipeki az élvonalból kieső Budaörsről teszi át a székhelyét a vasi megyeszékhelyre.

Mayer Szabina leigazolására pedig már az egész magyar kézilabdás társadalom felkapta a fejét. A 31 éves, Bajnokok Ligája-döntős, komoly nemzetközi rutinnal rendelkező, korábbi válogatott beálló játszott Győrben (ahol kulcsemberként négy bajnoki címet, négy Magyar Kupát nyert), Hódmezővásárhelyen, Vácon és Székesfehérváron, majd 2018 nyarán külföldre igazolt, szerepelt a francia Nantes-nál és a dán másodosztályú SönderjyskE csapatánál. Dániából szerződött Szombathelyre. A 2017-es németországi világbajnokságon még ott volt a nemzeti csapattal, ötven mérkőzésen összesen 62 gólt szerzett a válogatottban.

Pődör Zoltán és Dijana Jovetic írja alá a szerződést – komoly igazolás
a horvát szélső
Fotó: SZKKA

Ugyancsak nagy durranás a Vácról érkező 35 éves, korábbi horvát válogatott jobbszélső, Dijana Jovetic – aki remek mutatókat produkált a horvát, a szlovén, a montenegrói és a magyar élvonalban is. A nemzeti csapattal szerepelt Európa-bajnokságon, világbajnokságon, olimpián, a Buducnost Podgorica színeiben pedig felért a csúcsra, ugyanis Bajnokok Ligáját nyert. Dijana Jovetic a mögöttünk hagyott NB I-es szezonban alapembere volt az ötödik helyen végző Vácnak, 25 mérkőzésen lépett pályára, 83 gólt dobott.

– Ősztől a világ egyik legerősebb bajnokságában szerepelünk, ennek megfelelő keretet kell kialakítanunk – fogalmazott Pődör Zoltán, az SZKKA vezetője. – Már bizonyított, rutinos játékosokra van szükségünk. Akik egyből a segítségünkre lesznek, akik rögtön erősítést jelentenek – és akiktől a saját nevelésű fiataljaink tanulhatnak, akik mellett a lányok fejlődhetnek. Még egyszer hangsúlyozom: erős csapat kialakítását tervezzük, hosszú távra szeretnénk berendezkedni az NB I-ben. És nem titok, még nem végeztünk az erősítésekkel, még három-négy játékos érkezésére lehet számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában