Sport

2013.07.24. 22:00

Bodor Ferenc könyve a Haladás két emblematikus focistájáról

Szombathely - Szerdán mutatták be Bodor Ferenc sportújságíró kilencedik kötetét, amelynek a Haladás két klasszis labdarúgója, Halmosi Zoltán és Kereki Zoltán pályafutása adta a témáját.

Horváth Erika

Megtöltötték a meghívottak a Megyeháza címertermét. Csupa ismerős arc, játékosként, vezetőként, támogatóként vagy szurkolóként a Haladás, a labdarúgás elkötelezettjei. Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke a szerzőt, Bodor Ferencet, aranytollas, Feleky-díjas újságírót, a Vas Népe volt rovatvezetőjét, majd a könyv két főszereplőjét méltatta. A 60 éves Kereki Zoltánt fel is köszöntötte az elnöki, Battyány-emlékéremmel. A kötet szerkesztője, lektora, Szekeres István, a Népsport, illetve Nemzeti Sport volt főszerkesztője azt hangsúlyozta, milyen rendkívüli értéket képvisel az, hogy Bodor Ferenc nagy egyéniségeken keresztül megörökíti a megye, a város sportmúltját.

A kötet főszereplői. Balról Kereki Zoltán és Halmosi Zoltán. Fotó: Benkő Sándor

Már a kötet címe: Két Zoli - két kapitány, és alcíme: Zöld-fehérben és piros-fehér-zöldben is sokat elárul arról a két sportemberről, akik méltán voltak példaképek, meghatározó személyiségek abban a korszakban, amikor a fociért még tiszta szívből lehetett lelkesedni. Erről árulkodnak a játékostársak, barátok, rajongók véleményei is a kötetben. S hogy ma is köztiszteletben állnak, az is mutatta, hogy itta a hallgatóság a szavaikat pályafutásuk emlékezetes pillanatairól. Kereki Zoli argentínai vb-t érő fejesgóljáról, vagy amikor az Innsbruck színeiben tíz perc alatt három gólt fejelt a Sturm Graznak; és ő a Real Madrid elleni győzelemre is emlékezhet. Halmosi Zoli azt mesélte, hogy őket ugyanúgy szidták a szurkolók, mint a maiakat; akkor az előző nemzedék, Csergáék voltak a jó példák. De a sztorik azt is idézik, hogy még a rendőr is szalutált" nekik.

Jó kézbe venni ezt a kilencedik korrajzot is. És várjuk a tizediket, amiben Bodor Ferenc az elmúlt évszázad legeredményesebb Vas megyei sportolójának, Tóth Gézának állít majd emléket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!