Sport

2014.02.27. 13:30

Bokszgála Kőszegen

Kőszeg - Nagyszabású jótékonysági bokszgálának, az 5. Jurisics-Oxxo Kupának ad otthont szombaton délután a Béri iskola tornaterme. Délelőtt pedig megnyitják a régiós bokszközpontot.

Tóth Gábor

Az 5. Jurisics-Oxxo Kupa 13 órakor kezdődik, régiós ökölvívó-mérkőzések nyitják a programot. Majd 17 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra – Huber László polgármester és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség vezetőinek részvételével. Aztán minőségi bunyót, régiós csapattalálkozót láthatnak a sportág kedvelői: a többek között a legjobb kőszegi, szombathelyi öklözőket felvonultató Nyugat-Dunántúli Harcosok csapata az Észak-Magyarországi Tigrisek gárdájával csap össze. A találkozók közé a szervezők becsempésztek egy igazi „csemegét": a kőszegiek büszkesége, a 15 profi mérkőzésén 15 győzelmet arató, a WBO középsúlyú interkontinentális bajnoka, Szili István játszik felkészülési mérkőzést a WBC youth (23 év alatti) világelsőjével, Nemesapáti Norberttel. A meccsek között az olimpiai ezüstérmes birkózó, a szumó és MMA Európa-bajnok Bárdosi Sándor tart élménybeszámolót, dedikál és játszik a gyerekekkel.

A profik között edződő Szili István is kötelek közé lép. Fotó: Fabian Froehly

A rendezvény előtt, 11 órakor kerül sor a Nyugat-Dunántúli Régióközpont ünnepélyes megnyítójára a kőszegi ökölvívó teremben. Az ünnepségen a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, Kőszeg Város vezetői, valamint a térség országgyűlési képviselői vesznek részt. A megnyitón, a nyilvános mérlegelésen, a bemutatón vesz részt a két régiós csapat, valamint Szili István és Nemesapáti Norbert is.

A rendezvény a beteg kőszegi gyerekeket segítő Myrtill Alapítványt támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!