Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

2019.06.03. 21:38

Bokszoltak és jótékonykodtak Kőszegen

Már 10. alkalommal rendezte meg a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület a Jurisics-kupa jótékonysági nemzetközi bokszgálát, illetve a Négy Nemzet Kupáját – nagy sikert aratott a kétnapos rendezvény.

Tóth Gábor

Hámori Ádám – a legjobb hazai ökölvívó

Fotó: Fitt-Box ÖE

 

A kétnapos megmérettetést a Mozdulj, Kőszeg! elnevezésű „testnevelésóra” nyitotta péntek délelőtt. A korábbi profi világbajnok Erdei Zsolt mozgatta meg alaposan a kőszegi iskolásokat. Délután pedig ringbe léptek az ökölvívók. A 10. Jurisics-kupán összesen 44 mérkőzésen csaptak össze egymással a hazai egyesületek versenyzői utánpótlás-korcsoporttól egészen az elit korosztályig. A Négy Nemzet Kupáján pedig 29 mérkőzést láthattak a sportág kedvelői. Magyar, osztrák, horvát és lengyel válogatott ökölvívók csaptak össze egymással. Számos parázs mérkőzésnek tapsolhattak a kőszegi Fő térre kilátogatók.

Hámori Ádám – a legjobb hazai ökölvívó
Fotó: Fitt-Box ÖE

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói közül nyolcan léptek kötelek közé. Gombai Dominik, Pesti József és Milos Mátyás jó hangulatú edzőmérkőzésen adott számot a felkészültségéről. Milos Rózsa és Pesti Gabriella keményen bokszolt, ami ezúttal nem bizonyult elegendőnek, mindketten vereséget szenvedtek. Buza Rómeó, Szoták Titusz és Hámori Ádám is szép, technikás bunyóval rukkolt elő, mindhárman győztesen hagyták el a szorítót. Hámori Ádám a válogatott tagjaként mindkét napon minőségi külföldi ellenféllel szemben mutathatta meg tudását. Remekül teljesített, elnyerte a legjobb hazai ökölvívónak járó különdíjat is.

A vasi színeket még a szombathelyi Skorpió Box Club ökölvívói képviselték. Horváth Mauró, Kiss János és Oláh-Vadász Antónia jól sikerült bemutató mérkőzést vívott. Míg Muhovics Milán és Oláh-Vadász Zoltán tétmeccsen remekelt – előbbi egy, utóbbi két mérkőzést nyert meg.

– Jól sikerült a rendezvényünk, kedvezőek a visszajelzések, ráadásul a bunyósaink is bizonyítottak – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – De az idei Jurisics-kupa nem csak az ökölvívásról szólt. Szeretnénk megköszönni támogatóinknak, a rendezvényen adakozóknak, hogy hozzájárultak Katona Olivér gyógykezeléséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában