Rosztov-na-Donu

2018.06.27. 06:32

Bombariadó volt a világbajnokság egyik szállodájában

A hotelt a FIFA számára tartották fenn.

Vélhetően bombariadó miatt kellett evakuálni kedden este Rosztov-na-Donuban az egyik szállodát, amely a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) listáján az oroszországi labdarúgó-világbajnokság számára fenntartott egyik szálláshely.

Az eseményről kedd este a nagy hírügynökségek közül csak a Reuters adott hírt a Topos Congress-Hotel személyzetének és szemtanúknak a közlése alapján. Eszerint az orosz rendőrség kiüríttette a szállodát bombariadó miatt. Legalább egy tűzoltókocsi volt a helyszínen, a rendőrök pedig az utcán kérdezték ki a személyzet tagjait és a szálló vendégeit – írta a Reuters.

A hírügynökség megállapította, hogy a világbajnokság idejére ez a szálloda is a FIFA rendelkezésére álló szálláshelyek listáján szerepel, de a bajnokságon szereplő egyetlen csapatnak a tagjait sem szállásolták el itt.

Később egymásnak ellentmondó rendőrségi közlések láttak napvilágot a Reuters révén. Először azt mondták a hírügynökségnek, hogy a városban „gyakorlat” keretében tizenhat helyszínt evakuáltak. Ezután azonban közleményben jelentették, hogy a rendőrség a nap folyamán számos bejelentést kapott bombafenyegetésekről.

„A rendőri erők elvégeztek minden szükséges ellenőrzést, de semmiféle veszélyes tárgyat nem találtak”

- áll a közleményben, amely hozzáteszi: jelenleg minden átvizsgált objektum rendeltetésszerűen működik.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Tero Vesalainen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában