Sport

2016.10.26. 14:15

Bronzérem az Eb-n - Fehér László a helyszínen követte végig a viadalt

Budapest - Nem kevesebb mint 34 év után rendeztek ismét asztalitenisz Európa-bajnokságot hazánkban. Az eseménynek a fővárosi Tüskecsarnok adott otthont.

Pum András

Hat napon keresztül a magyar fővárosban versenyzett az európai asztalitenisz krémje - utoljára 1982-ben rendezett Magyarország Európa-bajnokságot. A magyarok a Madarász Dóra-Pergel Szandra páros révén egy bronzérmet szereztek. A viadalt végig a helyszínen követte végig Fehér László, Celldömölk polgármestere, a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség alelnöke.

A Hírességek Fala előtt Aranyosi Péter (balról) a férfiválogatott szövetségi kapitánya, Fehér László, a korábbi világbajnok, svéd Jörgen Persson és a CVSE I. edzője, Klampár Tibor Fotó: Gyuricza Imre

- Mintegy 260 sportoló, 100 kísérő és nagyjából ugyanennyi médiamunkás vett részt az eseményen, összesen több mint 600-an - tudtuk meg Fehér Lászlótól. - Összesen párhuzamosan húsz asztalon pattogott a labda, örömmel mondhatom: különösen amikor a magyar versenyzők - főleg pénteken és szombaton - még versenyben voltak, sokan voltak kíváncsiak az eseményre. De a többi napon is nagyjából 1500 néző figyelte a küzdelmeket. Az Eurosportnak köszönhetően a világon mintegy 9-10 millió néző látta az eseményeket. Érdekesség, hogy a férfiaknál alig, míg a nőknél rengeteg kínai versenyző állt asztalhoz. Ennek az az oka , hogy Kínában a férfiversenyzők sokszorosát keresik a női asztaliteniszezőknek, így előbbieknek nem éri meg Európába jönniük - utóbbiaknak viszont igen. A korábbi években sikeres portugál, osztrák és német versenyzők Budapesten kevésbé villogtak, ugyanakkor például a lengyelek sikeresen szerepeltek. Elmondható, hogy kiegyenlítetté vált a nemzetközi mezőny. Immáron második éve, hogy nem kaucsuk,- hanem műanyaglabdával játszottak a versenyzők. Ez annyiból talán szerencsés, hogy lassabbá vált a játék, így a nézők számára könnyebben követhető volt. Ami a szakmai részt illeti, Póta Georginától kicsit többet vártunk, az viszont örömteli, hogy a Madarász Dóra-Pergel Szandra női páros bronzérmes lett. Személy szerint amiatt is boldog lehetek, hogy a hét fős férfi csapatban három volt celldömölki játékos - Nagy Krisztián, Kosiba Dániel, Ecseki Nándor - is asztalhoz állt. Sőt, amennyiben jelenlegi játékosunk, Szita Márton korábbi sérülése után visszanyerte volna csúcsformáját, ő is kerettag lett volna. Marci egyébként az M4 Sportcsatorna szakértője volt.

Fehér Lászlón kívül a Celldömölki VSE-Swietelsky I. extraligás csapatának vezetőedzője, az egykori legendás asztaliteniszező, Klampár Tibor is a helyszínen követte az Európa-bajnokságot.

- A három korábbi világbajnokunk, Jónyer István, Gergely Gábor és nem utolsósorban Klampár Tibor az Európa-bajnokság díszvendége volt, jó volt látni, hogy még most is mennyien szeretik őket. 2019-ben Budapest rendezi a világbajnokságot, ám a Tüskecsarnokot a nemzetközi szövetség illetékesei nem találták erre alkalmasnak, jelen állás szerint a Syma-csarnok ad otthont az eseménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!