Sport

2009.07.13. 02:29

Bronzérmes kőszegi teniszezők

Kőszeg - Fennállása legjobb eredményét érte el a Kőszegi SE OB I-es teniszcsapata: bronzéremmel zárta az idei pontvadászatot.

Tóth Gábor

Budaörs SC-Kőszegi SE 7:2. - Nyertek: Hirn, Úr- Solymosi.

Úr Csaba vállproblémái miatt csak párosban lépett pályára a vasiaknál. Ám ettől függetlenül megérdemelten nyertek a remek játékerőt képviselő fővárosiak.

Honvéd Szondi SE Székesfehérvár-Kőszegi SE 6:3. - Nyertek: Hirn, Úr, Úr-Uzonyi.

Nagy csatát vívtak a felek, kis szerencsével a kőszegiek is nyerhettek volna.

Kőszegi SE-Veszprém Trófea SE 9:0. - Nyertek: Hirn, Solymosi, Uzonyi, Úr, Maitz, Devecseri, Hirn-Szele, Solymosi-Maitz, Úr-Koltay.

Többen is remekeltek a hazaiaknál, a két csapat így nem volt egy súlycsoportban. Ilyen arányban is megérdemelten nyert a KSE.

A Veszprém ellen aratott felsőházi győzelem azt jelentette, hogy a Kőszegi SE - Hirn Stefan, Solymosi Nán-dor, Uzonyi Péter, Úr Csaba, Maitz Pál, Devecseri Szilárd, Szele Mihály, Simon Róbert, Koltay Árpád - az előkelő harmadik helyen zárta a nyolccsapatos OB I-es pontvadászatot. A bajnoki címet a Budaörs szerezte meg, a dobogó második fokára a Honvéd állhatott.

- Elégedett vagyok, sporttörténelmi eredményt értünk el, hiszen Kőszeg színeit képviselve egyetlen csapatsportot, labdajátékot űző klub sem jutott ilyen magasra, ráadásul fennállásunk legjobb eredményét értük el - összegzett boldogan, a KSE csapatvezetője, Koltay Árpád. - Fantasztikus szezon van mögöttünk. Az egész csapat kiegyensúlyozottan, jól teljesített, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Ám külön kiemelném osztrák játékosunk, Hirn Stefan teljesítményét, aki százszázalékos mutatóval fejezte be a bajnokságot, vagyis minden meccsét megnyerte. A 36 esztendős Úr Csaba pedig hozzáállása, küzdeni tudása miatt állítható példaként a fiatalabb generáció elé. Ami pedig a legfontosabb, úgy tűnik, hogy a csapat együtt marad, így tehát jövőre hasonlóan jó eredmények reményében vághatunk neki a bajnokságnak. És még annyit: a tenisz költséges sport, támogatóink nélkül nem juthattunk volna eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!