Sport

2011.03.09. 17:51

Büntetés után: Marcus Moore távozik a körmendi kosárcsapattól

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapatának amerikai légiósa, Marcus Moore nem fogadta el a pénzbüntetést, és közös megegyezéssel távozik.

Vastag Nándor

A 30 éves, 1-2-es poszton bevethető Marcus Moore teljesítményére összességében nem lehetett panasz, 21 találkozón átlagban 17,7 pontot szerzett, 5,4 gólpasszt adott és 3 lepattanót szedett.

A játéka főleg a bajnokság első felében volt kiemelkedő, ám január óta nem mindig tudta hozni korábbi remek formáját, és a magatartása is hagyott kivetnivalót maga után.

A szombati szurkolói ankéton a tulajdonos, Szabó-Forrai Zsolt bejelentette, hogy a nem megfelelő hozzáállásáért, az igazolatlan edzéskihagyásért, valamint a szakmai utasítások be nem tartásáért a vezetőségtől  1000 dolláros büntetést kap az amerikai játékos. A pénzbüntetést - amivel már a Kaposvár elleni győztes meccs előtt tisztában volt, csak a pontos összeget nem tudta - Moore nem fogadta el, és a felek közös megegyezéssel szeződést bontottak.

A bajnokságban négy közé vágyó, jelenleg a tabella harmadik helyén álló Körmendnek nem lesz könnyű az irányító pótlása, amit házon belül kell megoldani, mert az átigazolási időszak már lejárt. Ráadásul az alapszakasz hajrájában nehéz mérkőzések is várnak Ferenczékre - az Albacomppal otthon, a Kecskeméttel, ZTE-vel és a Debrecennel idegenben játszanak.

-  Nem akartunk példát statuálni, de a vezetőség ragaszkodott a döntéshez, amit a légiós nem fogadott el, így távozik Körmendről. A bajnoki céljainkon a történtek ellenére nem változtatunk. Bízunk a játékosokban, akik bizonyíthatják, hogy Moore nélkül is jó csapatot alkotnak - mondta a piros-feketék ügyvezetője, Zsebe Ferenc.

- Veszítettünk egy közel 20 pontos játékost, akinek a helyét a társainak kell átvenni. Reményeink szerint ez sikerülni fog, és a céljainkat el tudjuk érni a bajnokságban. Ruják lesz az irányító, de Németh Istinek is segítenie kell neki - fogalmazott a vasiak edzője, Sabáli Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!