Sport

2014.03.06. 17:25

Bunyósok gálája

Kőszegre figyelt a magyar ökölvívó társadalom, hiszen átadták a Nyugat-dunántúli Régió központjaként funkcionáló Fitt-Box Ökölvívó Egyesület felújított Petőfi téri edzőtermét, majd a régió versenyzői megküzdöttek az észak-magyarországiakkal.

Tóth Gábor

Szombaton rendezték meg az 5. Jurisics-Oxxo Kupa jótékonysági ökölvívó gálát Kőszegen, és ezen a napon nyitották meg hivatalosan a Nyugat-dunántúli ökölvívó régióközpont is. Az egész napos program a mérlegeléssel kezdődött, 8-tól 10 óráig 74 versenyző mért be. Majd átadták a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület állami és szövetségi támogatásból megújult edzőtermét. A minden igényt kielégítő régióközpontban a jövőben a helyi versenyzőkön kívül a régió versenyzői is edzéslehetőséghez jutnak a közös edzések, edzőtáborok alkalmával.

A program délután folytatódott a gála előmérkőzéseivel – már a Béri iskola tornatermében. A nyugat-dunántúli régió versenyzői, a kőszegi Fitt-Box és a szombathelyi Skorpió Box Club tehetségei és a meghívott MTK-s ökölvívók bokszoltak az utánpótlástól a felnőtt korosztályig.

A gálát már 17 órakor Huber László polgármester nyitotta meg. A főműsorban a Nyugat-dunántúli Harcosok és az Észak-magyarországi Tigrisek csapattalálkozóját láthatta szépszámú szurkoló, érdeklődő. A két csapat 15 párban mérette meg egymást. A hazaiak kezdtek jobban, de a vendégek megfordították az állást, végül 18-12 arányban nyertek. A nyugatiak legjobbja a kőszegi Hámori Ádám lett. A Nyugat-dunántúli régió válogatottjában több vasi bokszoló kapott helyet: Orsós László (HVSE), Stark Réka (Skorpió), Tóth László (Kőszeg), Finesz Kamilla, Radics Réka, Jankó Krisztián, Ódor Attila, Wurst Nikoletta, Tóth József, Hámori Ádám (mind Fitt-Box). A mérkőzések között élménybeszámolót tartott a díszvendég, a birkózásban olimpiai ezüstérmes Bárdosi Sándor. A gála zárásaként a kőszegiek kiválósága, profi ökölvívója, Szili István a WBC Youth (U21) világelső Nemesapáti Norbert ellen bokszolt négymenetes felkészítő mérkőzést.

A bevétel felét, 106 ezer forintot a Fitt-Box a beteg kőszegi gyerekeket támogató Mirtyll Alapítványnak ajánlotta fel. Az alapítvány képviselői a vendég régiós csapattól ajándékot, játékokat is kaptak.

– Fontos nap volt ez a kőszegi ökölvívás életében. Megnyitották a régióközpontot, ismét megrendeztük a gálánkat – értékelt a Fitt-Box, egyben a nyugat-dunántúli régió vezetőedzője, Varsányi Áron. – Sok izgalmas, színvonalas mérkőzést láthatott a közönség, sok fiatal léphetett ringbe. A sportág kedvelői bizonyára jól szórakoztak. Láttam pár kimagaslóan ügyes versenyzőt, és látszott, hogy az előző versenyekhez képest mennyit fejlődtek a gyerekek – becsületes munka zajlik az egyesületeknél. A csapattalálkozó során volt négy megosztott pontozású mérkőzés, amit ide is lehetett volna adni, és akkor nyertünk volna. De ezúttal nem az eredmény volt a legfontosabb, hanem a versenyzők állapotfelmérése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!